Jeep je predstavio obnovljeni Wrangler

Jeep je predstavio obnovljeni Wrangler

Obnovljeni Wrangler donosi male kozmetičke promjene, no puno više je promjena koje nisu odmah vidljive, a one poboljšavaju sigurnost i omogućuju bolja vozna svojstva izvan asfalta.

Obnovljeni plug-in hibrid 2024 Jeep Wrangler 4xe stigao u Europu
Redizajnirani Jeep Compass donosi male promjene izvana i velike promjene iznutra
Jeep Wrangler za 2024. godinu donosi niz poboljšanja

Na Salonu automobila u New Yorku, Jeep je predstavio obnovljenu paletu modela Wrangler, a sve što ovdje pišemo se odnosi na američku izvedbu ovog modela. Europska izvedba će biti predstavljena u posljednjem kvartalu ove godine, no vrlo vjerojatno će biti gotovo sve jednako.

Izvana ćete najnovije izdanje Wranglera prepoznati po novoj maski, koja i dalje donosi sedam otvora, no oni su sada nešto uži nego ranije, a sada su sličniji najvećem modelu Grand Wagoneer. Također, meki krov sada dolazi standardno, dok izvedba Wrangler High Altitude standardno dolazi sa Sky One-Touch krovom. Uz to, predstavljeni su i novi aluminijski naplatci koji dolaze u veličinama od 17 do 20 inča, ovisno o izvedbi. Naravno, na tamošnjem se tržištu može naručiti i izvedba Extreme 35 koja dolazi s off-road gumama veličine do 35 inča.

Za izvedbu Wrangler Rubicon tu je sada dostupna posebna Dana 44 Full-Float stražnja osovina, a Jeep sada iz tvornice nudi Warn vitlo koje omogućuje povlačenje do 2268 kg (5000 pound) tereta. Uz sve to, povećana je i udaljenost od tla, što ovim modelima omogućuju još bolje off-road performanse.

Unutrašnjost donosi novi 12,-inčni Uconnect 5 multimedijski sustav koji je napravljen na temelju Android operativnog sustava, a omogućuje i bežično povezivanje s Android Auto i Apple CarPlay uređaja. Sprijeda su ugrađeni samo USB-C priključci, dok se straga nude i USB-A i USB-C priključci.

Za američko tržište su u ponudi četiri motora. Početak ponude je 2,0-litreni turbo benzinac koji razvija maksimalnu snagu od 270 KS i nudi 400 Nm okretnog momenta, a slijedi izvedba s 3,6-litrenim V6 benzincem koji razvija maksimalnu snagu od 285 KS i nudi okretni moment od 352 Nm. Tu je i izvedba sa 6,4-litrenim V8 motorom koji razvija maksimalnu snagu od 470 KS i nudi okretni moment od 637 Nm. Jedina izvedba za koju smo sigurni kako će biti ponuđena i na europskom tržištu je plug-in hibrid, a kojeg pokreće dvolitreni turbo benzinac u kombinaciji s elektromotorom, a ukupna snaga je 375 KS i nudi se 637 Nm okretnog momenta i dolazi pod oznakom Wrangler 4xe.

KOMENTARI