Novi VW Passat

Novi VW Passat

Jedan od najpoželjnijih domaćih automobila uskoro će biti obnovljen

Svjetska premijera: Volkswagen T-Cross
Svjetska premijera: Audi e-tron Sportback
Na domaćem terenu Peugeot otkriva novi model

Davne 1973. godine počela je prodaja Volkswagen Passata, u međuvremenu stigao je do osam generacija, a posljednja osma dobit će osvježenje, ali ne toliko u vizualnom koliko u tehnološkom pogledu. U Ženevi će Volkswagen predstaviti novosti poput samostalne vožnje prvog stupnja do 210 km/h, bit će to prvi VW model s tom mogućnošću koja bi brojku prodanih primjeraka od 30 milijuna mogla dodatno potaknuti na nove rekorde.

Novosti će se uživo moći vidjeti tek na ljeto ili jesen 2019. kad krene isporuka Passata prvim kupcima. Zaželite li jača svjetla za ugodniju vožnju noću, uz LED matrix će to biti moguće – IQ-Light je premijerno predstavljen u Touaregu. Ukoliko vam dosadi izgled instrumenata ispred vas, na digitalnom prikazu okretomjera i brzinomjera moći će se birati između tri različita dizajna i funkcionalnosti. Bit će dovoljno pritisnuti samo jedan prekidač na kolu upravljača. Povezivanje pametnih telefona na sustav vozila neće donijeti samo funkcije mobitela na ekranu vozila nego će se na taj način moći otključati i vrata vozila te pokrenuti motor.

Vizualne promjene koje će zahvatiti limuzinski i karavanski Passat odnose se na novi izgled rešetke hladnjaka, uz novi prednji i stražnji odbojnik te promijenjena stražnja svjetla. Spomenimo i plugin hibridnu izvedbu Passat GTE snage 218 KS koja će s jednim punjenjem baterija moći prevaliti do 55 kilometara vožnjom samo na električnu struju.

KOMENTARI