Novi Volkswagenov rekord

Novi Volkswagenov rekord

Volkswagen je u 2017. godini proizveo rekordan broj vozila - 6 milijuna

Sa svega 95 komada prednosti ispred Clija, Golf je najprodavaniji u Europi u prvoj polovici godine
Novi Volkswagen Golf Variant i Golf Alltrack s pogonom na sve kotače
Golf, Vitara i Octavia najprodavaniji u studenom

U proizvodnom pogonu Volkswagen je u 2017. imao više od 60 modela, a uspjehu su najviše pridonijeli modeli Jetta, Golf, Santana, Passat i Polo. Volkswagen Santana je model u sedan izvedbi, popularan u Kini, te je primjetno pridonio rastu.

Golf je najuspješniji model s gotovo milijun isporuka u 2017. godini.

Inače, u 2017. godini Volkswagen je u cijelom svijetu pokrenuo proizvodnju deset novih modela vozila, a plan je u sljedećih nekoliko godina, kroz strategiju pod nazivom transform2025+, obnoviti sve modele te se proširiti u segmente poput SUV-ova i e-mobilnosti.

Ipak, najveći je naglasak na SUV vozilima te će se najviše ulagati u tom smjeru. Do 2020. godine Volkswagen će ponuditi 19 SUV modela u cijelom svijetu, a udio SUV modela u proizvodnji povećat će se na 40 posto. Nakon 2020. godine, u drugoj fazi, slijedi proizvodnja potpuno električnih vozila iz I.D. obitelji. I.D. serija će uključivati modele I.D., I.D. Crozz i I.D. Buzz. Prema najavama iz Volkswagena, I.D. električna vozila su njihova budućnost te će se 2025. godine proizvoditi na milijune vozila na električni pogon.

Volkswagen I.D. Buzz Concept

Volkswagen svoja vozila proizvodi u više od 50 postrojenja u 14 zemalja svijeta. Podsjetimo se, proizvodnja Volkswagen vozila startala je s originalnom Bubom prije 72 godine te se do kraja 2017. godine proizvelo više od 150 milijuna Volkswagen vozila.

KOMENTARI