Novi Volkswagen Golf imat će pomoćni električni motor

Novi Volkswagen Golf imat će pomoćni električni motor

Novi 48-voltni starter generator je blago-hibridni sustav što predstavlja prvi korak do elektrifikacije Volkswagenovih modela automobila s konvencionalnim pogonom

Porsche Taycan sada dostupan i samo sa stražnjim pogonom
Porsche preuzima udio u Rimac Automobili
Prvo stižu plug-in hibridi, a onda do 2030. stiže i potpuno električni Ferrari

Volkswagen je počeo s opsežnim hibridnim programom za sljedeću, osmu generaciju Golfa. Bit će to polazna točka za sveobuhvatnu elektrifikaciju konvencionalnih pogona gotovo svih modela u ponudi. Obznanjeno je to na International Vienna Motor Symposium, međunarodnom sajmu motornih vozila u Beču.

Elektrifikacija konvencionalnih pogona omogućit će smanjenje potrošnje goriva i emisija ispušnih plinova a istovremeno će se dobiti na povećanju dinamike i praktičnosti, izjavio je dr. Frank Welsch, član Upravnog odbora za Volkswagenove osobna automobile s odgovornošću za tehnički razvoj.

Volkswagen Golf u aktualnoj sedmoj generaciji

48-voltni blago hibridni sustav je novorazvijen te se očekuje da bi mogao postati mainstream . Volkswagen će kombinirati motor s unutarnjim izgaranjem s generatorom na 48 volti, uz 48-voltne baterije. Na taj će se način štedjeti do 0,3 litara na 100 kilometara. Koristit će se u vozilima uz poznati 12-voltni sustav. 48-voltni generator obavlja ulogu alternatora i startera, a istovremeno djeluje i kao mali, lagani električni motor koji pojačava okretni moment prilikom pokretanja. Snaga generatora prenosit će se preko remena, a generator će pokretati također i motor s unutarnjim izgaranjem koji će se zatim isključivati u svim situacijama kad to bude moguće. I to na jedva primjetan način. Litij-ionska baterija s naponom od 48 V se puni prilikom usporavanja i kočenja.

Ugradnju električnog generatora možemo očekivati sljedeće 2019. godine kada bude predstavljena osma generacija Volkswagena Golf.

KOMENTARI