Šest različitih pogona Hyundai Kone

Šest različitih pogona Hyundai Kone

Hyundai Kona dostupna je u šest izvedbi - u dvije benzinske, dvije dizelske te dvije električne

Novi Mercedes-Benz G 350 d
Audi započinje s opozivom dizelskih modela
Dva nova motora za Mercedes-Benz GLE

115, 120, 136, 177 i 204 su brojevi koji označavaju (konjsku) snagu motora dostupnih u Hyundai Koni. U kilovatima to su brojevi 85, 88, 100, 130 i 150. Hyundai Kona od sada je u Hrvatskoj, uz dvije benzinske te dvije električne izvedbe dostupna i s dva dizelska motora snage 115 i 136 KS (85 i 100 kW).

Hyundai Kona electric

Dizelske inačice pokreće 1,6-litreni motor s turbopunjačem u kombinaciji sa šeststupanjskim mjenjačem i prednjim pogonom (115 KS) dok jača izvedba sa 136 KS uz sedmerostupanjski automatski DCT mjenjač s dvjema spojkama može imati prednji ili pogon na sve kotače.

Početna cijena starta od 133.165 kuna za izvedbu sa 115 KS dok je za jaču izvedbu sa 136 KS potrebno izdvojiti 161.336 kuna. U osnovnoj opremi Hyundai Kona dizel dolazi solidno opremljena s kožom na kolu upravljača podesivog po visini i dubini te na ručici mjenjača, električnim podizačima prozora, LED dnevnim i pozicijskim svjetlima, svjetlima za maglu, uzdužnim krovnim nosačima, 16-inčnim kotačima. U unutrašnjosti ćete dobiti ručni klima uređaj, 5-inčni ekran sa šest zvučnika, USB i Bluetooth spajanje, sjedalo vozača podesivo po visini i središnji naslon za ruke sprijeda.

Pomoć u vožnji pružaju tempomat, pomoć pri kretanju uzbrdo, upozorenje vozača na umor, upozorenje prilikom prelaska vozne trake.

S jačim paketima opreme Hyundai Kona pruža stražnju kameru, 7-inčni ekran osjetljiv na dodir, stražnje parking senzore, automatski klima uređaj, dok se 17-inčni aluminijski naplatci mogu dobiti uz samo uz verziju Kona 1.0 T-GDI 120 ISG. Imate li smartphone s podržanim bežičnim punjenjem, moći ćete ga puniti tijekom vožnje u Hyundai Koni s paketom opreme Rockit. Uz prednja i stražnja LED svjetla Kona će pružiti bolju vidljivost noću, sa sustavom automatskog paljenja dugih svjetala.

Najjači paket opreme Loveit & Gripit u sigurnosnom dijelu donosi BCW (Blind-spot Collision Warning) prepoznavanje vozila u mrtvom kutu uz prikaz na vanjskom retrovizoru, FCA (Forward Collision-avoidance Assist) prepoznavanje prepreka i pješaka sprijeda te autonomno kočenje u slučaju nužde, HUD (Head Up Display) projekcijski zaslon s informacijama o brzini vožnje, podacima tempomata i sigurnosnih sustava (FCA, LKA, BCW) te navigacije.

KOMENTARI