Novi Clio, novi Twingo i ograničena serija Techroad

Novi Clio, novi Twingo i ograničena serija Techroad

Renault i Dacia su nam otkrili što će predstaviti na skorom Ženevskom auto salonu

TEST Dacia Lodgy 1.3 TCe 130 TechRoad: Za brojnu obitelj
TEST Dacia Duster 1.5 dCi 110 4WD Prestige
Potpuno nova Dacia Duster – kako vam se sviđa?

Novi Renault Twingo je profinjeniji, ali i dalje zabavan i okretan kao što se od malog gradskog automobila to i očekuje, uz moderniji izgled. Nudi nove mogućnosti za personalizaciju vanjskog dijela i unutrašnjosti vozila, a dolazi i s najnovijim inovacijama u povezivanju zahvaljujući novom sustavu Renault EASY CONNECT. Ponuda straga smještenih benzinskih motora sastoji se od SCe 75 i SCe 65 uz 1.0 motor, a TCe 95 i TCe 95 dolaze s 0.9 motorom te s ručnim i automatskim EDC mjenjačem. Dužina Twinga sa stražnjim pogonom je 3614 mm, ima 2492 mm međuosovinskog razmaka pomjeranjem kotača prema krajevima vozila, a prtljažnik je obujma 174 litre.

Renault Twingo

Prvo predstavljanje novog Renaulta Clija dogodit će se u Ženevi, a model koji je u međuvremenu prodan u 15 milijuna primjeraka ispred sebe ima zadatak zadržati titulu poželjnog gradskog automobila B-segmenta ne samo u Hrvatskoj nego i u cijeloj Europi još od 2013. godine. Naime, od prvog predstavljanja 1990. Clio je postao najprodavaniji automobil grupe Renault u svijetu.

Peta generacija Clija donosi vanjski dizajn koji je postao zreliji, pokazuje pripadnost drugim modelima dok je dizajn unutrašnjosti potpuno izmijenjen. Doslovce ga nećete prepoznati, ukoliko vozite aktualnu četvrtu generaciju. Isklesanije linije i odvažniji prednji kraj čine novi Clio dinamičnijim i suvremenijim, a revolucija je, pak, očita u unutrašnjosti. Posve redizajnirana unutrašnjost nadahnuta je višom klasom, kako u smislu dojma kvalitete, tako i u smislu dostupnih tehnologija.

Novi Clio moći će se pohvaliti da je prvi model Grupe koji će ponuditi E-Tech hibridni motor temeljen na tehnologiji koju je razvio Renault. Uz sustave za pomoć u vožnji, Clio dovodi autonomnu vožnju u jedan gradski automobil.

Niti u Daciji ne spavaju – predstavit će novu ograničenu seriju pod nazivom Techroad, čime žele obilježiti rekordnu 2018. godinu. Ograničeno izdanje modela Duster i Logan te modela iz obitelji Stepway (Sandero, Logan MCV, Lodgy i Dokker) u inačici Techroad dolazi u novim bojama: crvenoj Fusion i sivoj Highland.

Dacia Logan

Dacia Duster

KOMENTARI