Nakon smanjenja proizvodnje, Volkswagen sada u potpunosti zaustavlja proizvodnju električnih modela

Nakon smanjenja proizvodnje, Volkswagen sada u potpunosti zaustavlja proizvodnju električnih modela

Na dva se tjedan u potpunosti zaustavlja proizvodnja Volkswagena ID.3 i Cupre Born, jer je potražnja za njima izuzetno mala.

Citroen predstavio novi C3 Aircross koji će se nuditi i sa 7 sjedala
Toyota mijenja strategiju oko električnih modela
Mercedes konceptom CLA najavljuje budući kompakt

Prije desetak dana smo pisali o tome kako Volkswagen radi smanjene potražnje za električnim modelima smanjuje njihovu proizvodnju te kako ugovori 269 radnika neće biti produženi, a sada se agonija nastavlja zaustavljanjem proizvodnje. Naime, Volkswagen će od 02. do 13. listopada u potpunosti zaustaviti proizvodnju modela u tvornici u Zwickau, a riječ je o modelima ID.3 i Cupri Born.

Iako potražnja za električnim automobilima pada, radi ukidanja poticaja po čitavoj Europskoj uniji, neki proizvođači nemaju s time problema. Ovdje prvenstveno mislimo na kineske proizvođače koji nude automobile sa sve kvalitetnijom i luksuznijom unutrašnjosti po cijenama koje su još uvijek niže od modela kao što su ID.3 i Born. Uz to, i sam vanjski izgled je atraktivniji, pa će Volkswagen ipak morati poraditi  kako na dizajnu, tako i na uređenju unutrašnjosti koja je kod navedenih modela siromašna i djeluje jeftino. Inače će potražnja još više padati.

KOMENTARI