Volkswagen otpušta radnike radi velikog pada potražnje za električnim modelima

Volkswagen otpušta radnike radi velikog pada potražnje za električnim modelima

Volkswagen će otpustiti određen broj zaposlenika u tvornici u Zwickau, a razlog je veliki pad potražnje za električnim modelima.

Jeep najavio svoj prvi potpuno električni model
Jeep Avenger je najljepši mali SUV
Opel Experimental najavljuje izgled budućih Opel automobila

Još prije nekoliko mjeseci Volkswagen se je suočavao s padom potražnje za njegovim električnim modelima, a tada je smanjena proizvodnja modela u tvornici u Emdenu, no to nije bilo dovoljno, pa se radi daljnjeg pada potražnje zatvaraju određena radna mjesta i u najvećoj Volkswagenovoj tvornici električnih modela u Zwickau. U toj se tvornici proizvode modeli ID.3, ID.4 i ID.5, ali i modeli poput Audija Q4 e-tron i Cupre Born.

U tvornici trenutno radi oko 10.700 ljudi, a Spiegel navodi kako za 269 radnika čiji ugovori na određeno vrijeme uskoro ističu neće biti produženi. A moguće je i da drugim radnicima s ugovorima na određeno isti neće biti produženi, a riječ je o oko 2.200 ljudi. Sve to je rezultat sve manjih subvencija za kupnju električnih automobila, kako u Njemačkoj, tako i u ostalim europskim državama, a automobili su i dalje gotovo svakim danom sve skuplji i skuplji. Iz Volkswagena kažu kako su i dalje 100% uvjereni u elektromobilnost, no izgleda kako kupci ipak misle potpuno suprotno.

KOMENTARI