Volkswagen otpušta radnike radi velikog pada potražnje za električnim modelima

Volkswagen otpušta radnike radi velikog pada potražnje za električnim modelima

Volkswagen će otpustiti određen broj zaposlenika u tvornici u Zwickau, a razlog je veliki pad potražnje za električnim modelima.

Alfa Romeo Junior Veloce dobiva 280 KS snažan elektromotor
Radi smanjenja potražnje, Volkswagen smanjuje proizvodnju svojih električnih vozila i do 30%
2025. godine stiže serijska izvedba Toyote Sport Crossover koncepta

Još prije nekoliko mjeseci Volkswagen se je suočavao s padom potražnje za njegovim električnim modelima, a tada je smanjena proizvodnja modela u tvornici u Emdenu, no to nije bilo dovoljno, pa se radi daljnjeg pada potražnje zatvaraju određena radna mjesta i u najvećoj Volkswagenovoj tvornici električnih modela u Zwickau. U toj se tvornici proizvode modeli ID.3, ID.4 i ID.5, ali i modeli poput Audija Q4 e-tron i Cupre Born.

U tvornici trenutno radi oko 10.700 ljudi, a Spiegel navodi kako za 269 radnika čiji ugovori na određeno vrijeme uskoro ističu neće biti produženi. A moguće je i da drugim radnicima s ugovorima na određeno isti neće biti produženi, a riječ je o oko 2.200 ljudi. Sve to je rezultat sve manjih subvencija za kupnju električnih automobila, kako u Njemačkoj, tako i u ostalim europskim državama, a automobili su i dalje gotovo svakim danom sve skuplji i skuplji. Iz Volkswagena kažu kako su i dalje 100% uvjereni u elektromobilnost, no izgleda kako kupci ipak misle potpuno suprotno.

KOMENTARI