Najmanja Kia prošla kroz facelifting: ovo je obnovljeni gradski Picanto

Najmanja Kia prošla kroz facelifting: ovo je obnovljeni gradski Picanto

Kia je predstavila redizajnirani Picanto, koji bi na europskom tržištu trebao stići do kraja ove godine, a osim promjena u izgledu, promjene se kriju i u unutrašnjosti a i pod poklopcem motora.

Genesis, Kia i Hyundai su najkvalitetniji brandovi
Hyundai i Kia ulažu 80 milijuna eura u Rimac Automobili
Paris Motor Show 2018: Kia e-Niro, DS 3 Crossback, DS 7 Crossback

Kia je aktualni Picanto predstavila 2017. godine, a sada je stiglo vrijeme i za redizajniranu izvedbu, koja bi na europsko tržište trebala stići do kraja ove godine. Da vas ne zbune oznake Morning na fotografijama, tako se Picanto zove u Južnoj Koreji. Već na prvi pogled se vide kozmetičke promjene sprijeda i straga, pa je tako sprijeda najuočljiviji povećani ”Tiger Nose”, odnosno nova maska hladnjaka, a tu je i potpuno novi branik, ali i grafika prednjih svjetala.

Uočljive su i novi 16-inčni aluminijski naplatci, dok su straga svjetla dobila novu grafiku, a nov je i branik koji sada dolazi s lažnim ispušnim cijevima, a sve kako bi automobil bio atraktivniji. Vodoravno postavljena stražnja svjetla za maglu i svjetla za vožnju unatrag vizualno proširuju karoseriju.

Ovaj maleni gradski automobil i dalje je dug 3,6 metara, a s međuosovinskim razmakom od 2,4 metra nudi prostor za prijevoz 4 osobe, a uz to im ostaje i prtljažnik veličine 255 litara koji nudi dvostruko dno. Uz to, u unutrašnjosti ih sada očekuje i novi 8-inčni središnji multimedijski sustav.

Motorizacija je poznata samo za Korejsko tržište, a tamo se nudi dorađeni jednolitreni benzinac sa 76 KS i 95 Nm okretnog momenta, a uparen je s 4-brzinskim automatskim mjenjačem, te mu je prosječna potrošnja 6,4 litre na 100 km.

Uz nabrojano, Picanto je dobio i nove sigurnosne sustave poput zadržavanja vozila unutar traka ili sustav za nadzor vozila u mrtvom kutu. Cijene redizajnirane izvedbe Picanta još nisu poznate.

KOMENTARI