Cupra UrbanRebel Concept: 2025. godine stiže serijska izvedba

Cupra UrbanRebel Concept: 2025. godine stiže serijska izvedba

Cupra je predstavila koncept UrbanRebel koji donosi novi dizajnerski izričaj tvrtke koji će se koristiti na potpuno novom električnom sportskom gradskom modelu koji će biti predstavljen 2025. godine.

Predstavljeni su Cupra Leon i Leon ST, a snaga motora ime je od 245 do 310 KS
Cupra Ateca s 300 KS do 245 km/h
Novi automobilski brand: Cupra

Cupra će na će javnosti otkriti novi konceptni model povodom događaja koji će prethoditi otvorenju novog objekta CUPRA City Garage u Münchenu tijekom održavanja IAA Međunarodnog salona automobila. Iz Cupre navode kako ovo trkaće vozilo objedinjuje elektrifikaciju, održivost i performanse, te uzbudljive estetske elemente iz virtualnog svijeta.

A Cupra UrbanRebel koncept ima zadaću prikazati kako će se marka Cupra razvijati u bliskoj budućnosti, kako po dizajnu, tako i po pogonskom sklopu, odnosno elektrifikaciji modela. Sam koncept je dug 4080 mm, širok 1795 mm i visok 1444 mm, a slične će proporcije imati i serijska izvedba, kada se pojavi tijekom 2025. godine.

Cupra UrbanRebel koncept pokreće elektromotor koji razvija kontinuiranu snagu od 250 kW/340 KS, no najveća snaga ide do 320 kW/435 KS. To je dovoljno da ovaj koncept ubrza od 0 do 100 km/h za 3,2 sekunde.

Novi sportski gradski model bit će postavljen na kratku modularnu električnu platformu (MEB) Volkswagen grupe, a ističe se svojim dizajnom, posebice straga, gdje je ugrađen veliki stražnji spojler u koji su djelomično ugrađena i stražnja svjetla.

Naravno, serijska izvedba budućeg urbanog električnog vozila će ipak biti smirenija, no i dalje bi trebalo biti riječ o atraktivnom sportskom vozilu.

KOMENTARI