Dva nova motora za Mercedes-Benz GLE

Dva nova motora za Mercedes-Benz GLE

350 d 4MATIC i 400 d 4MATIC donose dva nova motora za Mercedesov SUV model GLE

Audi započinje s opozivom dizelskih modela
Novi Mercedes-Benz G 350 d
Šest različitih pogona Hyundai Kone

Pogon Mercedes-Benza GLE proširen je za dva nova motora – 350 d 4MATIC i 400 d 4MATIC pokreće redni trolitreni šestcilindrični dizelski motor snage 272 KS i 600 Nm (350 d) odnosno 330 KS i 700 Nm okretnog momenta (400 d). Slabija inačica od 0 do 100 km/h ubrzava za 6,9 sekundi, uz najveću brzinu od 230 km/h, a jača stotku lovi za 5,8 sekundi i postiže 240 km/h.

Oba Mercedesa standardno dolaze s MBUX multimedijskim sustavom koji se može koristiti i putem glasovnih naredbi, izgovorom “hej Mercedes”, upozoravaju na vozila u mrtvom kutu, ovjes je zračni dok u interijeru pozornost privlače 12,3-inčni kokpit ekran te 12,3-inčni multimedijski ekran. Ukoliko se odlučite za sedam sjedala, stražnja sjedala u drugom redu su električno podesiva. Kotači su 20-inčni s pet krakova.

Nadalje, serijski dolazi četverocilindrični klima uređaj, statična LED svjetla s aktivnom pomoći za duga svjetla, grijana prednja sjedala dok se za parkiranje koristi aktivna pomoć.

Opcijski su dostupni mnogobrojni paketi opreme kao što su LED adaptivna svjetla dodatne jakosti, bežično punjenje mobitela, četiri kamere koje tvore sliku u 360 stupnjeva. Za dobar zvuk pobrinut će se Burmester oznaka za surround sustav, a pogled prema nebu omogućuje panoramski stakleni krovni otvor.

MBUX sučeljem može se upravljati i putem gesti ukoliko platite dodatni iznos, prikaz brzine i još nekih informacija pojavit će se na vjetrobranskom staklu (headup display). Moguće je nadokupiti i paket za vuču prikolice, zaštitu podvozja.

KOMENTARI