Mercedes-AMG CLA 45 u Shooting Brake izvedbi stotku lovi za samo 4 sekunde

Mercedes-AMG CLA 45 u Shooting Brake izvedbi stotku lovi za samo 4 sekunde

Karavanski Mercedes-AMG CLA 45 S 4MATIC + Shooting Brake pokreće 2.0 benzinac s 421 KS

Nastavak proslave 55. godišnjice: Mercedes-AMG GT3 Edition 55
Preko 1.000 KS snažan Mercedes-AMG Project One sve bliži serijskoj proizvodnji
Konačno predstavljena serijska izvedba modela Mercedes-AMG One

Najnoviji AMG iz A-klase dolazi u dvije verzije snage – s 285 kW (387 KS) i 310 kW (421 KS), a radi se o 2.0-litrenom 4-cilindričnom linijskom motoru s turbo punjačem s dva vijka i valjkastim ležajevima uparenom s 8-stupanjskim AMG Speedshift DCT 8G mjenjačem s dvostrukom spojkom.

Ovaj sportaš sa šest programa vožnje u produženom izdanju u izvedbama CLA 45 4MATIC + Shooting Brake i CLA 45 S 4MATIC + Shooting Brake uz pogon na sve kotače ubrzava od 0 do 100 km/h za samo 4 sekunde (4,1 sekunda potrebna je slabijoj inačici). CLA 45 4MATIC+ Shooting Brake uz 480 Nm postiže 250 km/h, a CLA 45 S 4MATIC + Shooting Brake čak 270 km/h.

AMG Performance 4MATIC po prvi put nudi selektivnu distribuciju snage na stražnjoj osovini putem AMG Torque Control sustava. Snaga se raspodjeljuje na lijevi i desni stražnji kotač vrlo fleksibilno i u različitim omjerima, u skladu s danom situacijom u vožnji – što rezultira optimalnom vučom, bez obzira na uvjete na kolniku i u kojem smjeru cesta vodi.

Drift mode je serijski dostupan na S-modelu (uključen u opcijski AMG Dynamic Plus paket za osnovni model) te uz novorazvijeni stražnji diferencijal, koji po prvi put uključuje dvije spojke s više ploča, pruža još veći užitak u vožnji. Po prvi put uključuje dvije spojke s više ploča, a one se otvaraju i zatvaraju brzinom munje, radi kontrole protoka okretnog momenta za svaki stražnji kotač pojedinačno.

Uz snagu ističe se i varijabilnim interijerom s povećanim kapacitetom prtljažnika od 505 litara. Otvor prtljažnika od 871 mm znatno je širi nego u prethodnom modelu (635 mm), a vrata prtljažnika se mogu otvoriti beskontaktno putem Easy Pack i Hands-Free Access funkcija.

Dugi poklopac motora, staklenik s linijom prozora u stilu kupea, mišićava ramena iznad lukova kotača i niski stražnji dio te AMG-specifična rešetka hladnjaka s vertikalnim lamelama nepogrešivo identificira Shooting Brake kao člana obitelji AMG Performance. Istodobno, nos morskog psa, uska prednja svjetla i ravni, aerodinamični poklopac motora naglašavaju dojam spuštenog prednjeg dijela.

Prednji razdjelnik neprimjetno prelazi u bočne zračne zavjese ispred prednjih kotača, što optimizira protok zraka za poboljšanje aero-performansi i Cd koeficijenta. Stražnji pogled karakteriziraju dvije okrugle dvostruke ispušne cijevi (promjera 82 mm) i široka stražnji odbojnik. S-modeli su prepoznatljivi po svojim većim, 90 mm ispušnim cijevima i AMG natpisima.

Automobil cilja mladu ciljnu skupinu koja vodi aktivan i raznolik život na poslu i u slobodno vrijeme, s prtljažnikom dovoljno velikim da može primiti obilje rekreativne i sportske opreme.

KOMENTARI