Mercedes-AMG demantira priče o povratku V8 motora u model C63

Mercedes-AMG demantira priče o povratku V8 motora u model C63

Prije par tjedana se pojavila informacija kako će se u model C63 ipak ugrađivati V8 motor, no to je bila čista dezinformacija.

Mercedes-AMG GLC SUV od sada je dostupan i kao performance hybrid
Mercedes-AMG EQS 53 4MATIC+ sa snagom do 761 KS
Od sada i s četiri cilindra: Mercedes-AMG SL 43 Roadster

„Mercedes-AMG C63 modeli stoje po salonima i nitko ih ne želi kupiti“,jedna je od stvari koji su prenijeli mnogi svjetski automobilski mediji početkom ovog mjeseca, a u istom je članku i slijedilo kako „Mercedes-AMG stoga vraća u ponudu V8 motor!“. No kako smo i pretpostavili, riječ je o traču kojeg je netko izmislio a mnogi su mediji prenijeli. Tako su sada američki novinari na Monterey Car Weeku razgovarali s direktorom AMG-a Michaelom Schiebeom koji je definitivno potvrdio kako nema govora u vraćanju V8 motora, kako ne u model C63, tako ni u model E63.

Nažalost, i konkurencija mora prijeći na jednake hibridne izvedbe, pa ni nema razloga od straha kako će ih konkurencija „pojesti“. Podsjetimo se, Mercedes-AMG C63 pokreće dvolitreni plug-in hibrid benzinac s četiri cilindra, a neslužbeno se doznaje kako će model Mercedes-AMG E63 pak koristiti trolitreni benzinski motor sa šest cilindara, a i on će imati elektromotor, odnosno bit će dostupan u plug-in hibridnoj izvedbi.

KOMENTARI