Levorg i Viziv Adrenaline predstavljeni u Ženevi

Levorg i Viziv Adrenaline predstavljeni u Ženevi

Levorg dolazi s najnovijim 2-litarskim motorom, a Viviz Adrenaline je svjetska premijera konceptnog automobila

Nova GARAŽA je na svim kioscima: Usporedili smo male gradske jurilice, zamijenili disk kočnice i vozili najjače Porsche automobile na Grobniku
Predstavljena je druga generacija karavana Subaru Levorg
Subaru Viziv Adrenaline Concept na Ženevskom auto salonu

Subaru je u Ženevi, uz dva nova hibridna modela Subaru XV e-BOXER i Subaru Forester e-BOXER predstavio Levorg s 2-litarskim benzinskim motorom. Najnovija verzija Levorga 2019 prilagođena europskom tržištu spaja jedinstveni izgled karavana s praktičnošću sigurnog obiteljskog automobila.

Kako bi se smjestio novi 2-litarski motor, Subaru je redizajnirao poklopac motora na Levorgu. Klasično, motor je kombiniran sa simetričnim pogonom na sva četiri kotača i prijenosom Lineartronic. Radilo se i na performansama koje poboljšane kako bi i kraće i duže vožnje u karavanu bile ugodne i udobne.

Uz dobro ugođene suspenzije i odaziv vožnja će biti dinamična i udobna, najavljeno je na premijeri u Ženevi na auto salonu. Najnovije izmjene na Levorgu napravljene su kako bi s naprednim sigurnosnim paketom vozilo bilo što sigurnije u sudarima. Inače, Levorg za 2019. godinu ima poboljšane funkcionalnosti tehnologije pomoći u vožnji EyeSight koja sada može brže prepoznati moguće prepreke na cesti.

Drugi novo predstavljeni model na štandu Subaru u Ženevi je Viziv Adrenaline koncept. To je prvo Subaru konceptno vozilo dizajnirano prema konceptu BOLDER: tijelo automobila oblikovano je dinamičnim i snažnim linijama, ima jedinstven dizajn krova koji čini cijelu strukturu snažnijom te štiti tijelo vozila dok se bijele linije na kotačima protežu sve do guma za grube terene te naglašavaju sportski karakter vozila.

Iza naziva VIZIV stoji novokovanica nastala iz slogana „Vision for Innovation”, a ističe se posebnim LED svjetlima te nema klasične retrovizore nego su u istaknute produžetke sa strane ugrađene kamere za nadzor vožnje. Ističu se dinamične i razigrane linije vozila koje počinju već na poklopcu motora, zanimljivo je finalizirano i prednje vjetrobransko staklo koje se izdužuje u gornjem središnjem dijelu. Inače, Prije godinu dana Subaru je u Ženevi predstavio Subaru Viziv Tourer Concept, karavanski koncept s međuosovinskim razmakom od 2,73 metra.

KOMENTARI