Predstavljena je druga generacija karavana Subaru Levorg

Predstavljena je druga generacija karavana Subaru Levorg

Subaru je predstavio novu generaciju modela Levorg, koji dolazi s novim motorom, novim dizajnom unutrašnjosti, a stiže i STI Sport izvedba.

Stigla je 12. generacija Toyote Corolle u tri izvedbe
Hrvatska premijera: vozili smo novi Peugeot 508 SW
Peugeot slavi 70 godina karavana, uz najavu nove generacije modela 308 SW

Jučer je Subaru u Japanu predstavio drugu generaciju modela Levorg, karavana koji je prvi puta predstavljen krajem 2013. godine, dok je prototip druge generacije bio predstavljen na prošlogodišnjem Tokyo Motor Showu.

Levorg je sada postavljen na novu Subaru globalnu platformu, a dolazi i s novim 1,8-litrenim turbo benzincem koji razvija maksimalnu snagu od 177 KS i nudi 300 Nm okretnog momenta, a koji je dostupan već od 1.600 okretaja. Ubrzanje i maksimalna brzina nisu objavljeni, no objavljeno je kako je prosječna potrošnja Levorga 7,3 litre. Mjenjač je automatski CVT, a pogon je na sve kotače.

Izvana se može prepoznati aktualan Subaru dizajnerski izričaj ”Dynamic x Solid”, a nova generacija je duža za 65 mm (4.755 mm) i ima 20 mm veći međuosovinski razmak koji sada broji 2.670 mm. Sada ima i više mjesta za stvari u prtljažniku koji broji 561 litru, odnosno veći je za 72 litre od prethodnika.

Potpuno nova je i unutrašnjost kojom sada dominiraju zasloni. Tako je središnji infotainment zaslon velik 11,6 inča, dok se ispred vozača nalazi digitalna instrument ploča koja ima dijagonalu od 12,3-inča.Naravno, očekuje se i više mjesta nego kod prethodnika, kao i kvalitetniji materijali.

Uz standardni model, predstavljena je i STI Sport izvedba koju pokreće isti motor, no ima sportski ovjes, sportski ispušni sustav, veće aluminijske naplatke, sportske branike i spojlere i svima dobro poznate i rado viđene STI oznake. Ova verzija u unutrašnjosti donosi i sportska sjedala i volan.

Iako je u Japanu prodaja krenula odmah, novi Levorg se na europskom tržištu očekuje krajem godine, kada bi trebala početi prodaja i na našem tržištu, a onda će biti poznate i njegove cijene.

KOMENTARI