Land Rover najavljuje 25 primjeraka modela Defender Works V8 Trophy

Land Rover najavljuje 25 primjeraka modela Defender Works V8 Trophy

Land Rover Classic će proizvesti tek 25 primjeraka modela Defender Works V8 Trophy za avanturu 2021. godine, a kupnja tog modela uključuje ulaz ne ekskluzivno natjecanje Land Rover Trophy u dvorcu Eastnor, domu Land Rovera.

Svjetska premijera u Frankfurtu: novi Land Rover Defender
Prototip novog Land Rovera Defendera napravio 1,2 milijuna kilometara
Na jesen predstavljanje novog Land Rovera Defender

Land Rover Classic ima odličnu vijest za ljubitelje originalnog Defendera. Naime, ove će godine proizvesti 25 primjeraka modela Defender Works V8 Trophy koji će biti dostupan u izvedbi 90 ili 110, a bit će pobojan u Eastnor žutu boju karoserije s Narvik crnim detaljima na karoseriji, dok će 16-inčni naplatci biti u boji karoserije.

Ovaj se model bazira na Defender Works V8 modelu koji se proizvodio od 2012. pa sve do 2016. godine, a pokretat će ga 5,0-litreni V8 benzinski motor koji razvija maksimalnu snagu od 405 KS koji pritom nudi i 515 Nm okretnog momenta, a uparen je s 8-brzinskim ZF automatskim mjenjačem.

Naravno, pogon je stalni na sve kotače, a bit će dorađeni i ovjes, upravljač i kočnice, koji će mu omogućiti vrhunska vozna svojstva izvan asfaltiranih prometnica, odnosno tamo gdje uopće nema ceste.

Osim toga, ovaj model će dobiti i LED glavna svjetla, prednju masku Heritage, jedinstvene oznake na karoseriji, a tu su i dodaci kao što su prednje vitlo, krovna košara, dodatna zaštita podvozja, povišeni usisnik zraka, dodatna krovna LED svjetla i posebne gume za blato.

Unutrašnjost pak donosi sportska Recaro sjedala presvučena crnom Windsor kožom s kontrastnim žutim šavom, kao i klasični infotainment sustav s integriranom navigacijom i podrškom za spajanje mobitela.

Svi kupci će biti pozvani kasnije tijekom godine na natjecanje u ekskluzivnoj trodnevnoj avanturi kod dvorca Eastnor u Herefordshireu, mjestu gdje Land Rover testira i razvija nove modele, a to će ujedno biti i prilika da budući vlasnici prvi puta sjednu za volan svog automobila.

KOMENTARI