Svjetska premijera u Frankfurtu: novi Land Rover Defender

Svjetska premijera u Frankfurtu: novi Land Rover Defender

Svoju sposobnost novi Land Rover Defender pokazao je prilikom prvog predstavljanja na IAA auto salonu u Frankfurtu - spustio se niz ekstremnu nizbrdicu od 42 stupnja, a nudi dubinu gaza od 90 cm

Ljepotice s Tokyo Motor Show 2017
Istražujemo malo dublje Rimac C-Two i uspoređujemo ga s Teslom Roadster
Škoda Kodiaq u L&K izdanju

Najsposobniji i najizdržljiviji Land Rover po prvi je put predstavljen na Salonu automobila u Frankfurtu. Bit će dostupan u dvije verzije karoserije – Defender 90 s do šest sjedala te Defender 110 s pet, šest ili 5+2 sjedala.

Defender je prvi Land Rover koji nudi sustav Configurable Terrain Response koji vozačima
omogućuje da podese čitav niz postavki vozila kako bi ga prilagodili uvjetima u vožnji preciznije nego ikada prije. Novi program Wade poboljšava vozilo za vožnju po dubokoj vodi – dajući kupcima još više samopouzdanja kada prelaze preko poplavljenih cesta i staza. Defender nudi prvorazrednu maksimalnu dubinu gaza od 900 mm.

Land Roverova novodizajnirana struktura D7x (za ekstremne uvjete) temelji se na laganoj aluminijskoj monokok konstrukciji kako bi se postigla najčvršća struktura karoserije koju je marka ikad proizvela. Tri puta čvršća od tradicionalnog dizajna karoserije na okviru, projektirana je kako bi podnijela postupke ispitivanja u ekstremnim uvjetima Land Rovera te nudi savršene temelje za potpuno neovisni zračni ovjes ili ovjes sa spiralnim oprugama, istodobno podržavajući najnovije elektrificirane pogonske grupe.

Izbor naprednih benzinskih i čišćih dizelskih motora omogućuje da novi Defender ima snagu, kontrolu i učinkovitost za bilo koju vrstu okruženja, dok će se pogonski sklop plug-in hibridnog električnog vozila (PHEV) pridružiti gami iduće godine pružajući mogućnost tihog pomicanja na samo električni pogon.

Novi Defender odlikuje se stalnim pogonom na sva četiri kotača, automatskim mjenjačem s dvostrukom spojkom, maksimalnim kapacitetom vuče do 3720 kg (za američko tržište dok za Europu i ostatak svijeta podatak iznosi 3500 kg) i maksimalnom statičkom nosivošću krova od 300 kg, što ga čini savršenim suputnikom za kopnene avanture.

Tehnologija 21. stoljeća nalazi se i u unutrašnjosti pa iznimno funkcionalnu kabinu čini najmoderniji novi sustav za informiranje i zabavu Pivi Pro. Nova generacija zaslona osjetljivog na dodir intuitivnija je i jednostavnija za korištenje te zahtijeva manje inputa za obavljanje čestih radnji dok njegova stalna uključenost jamči gotovo trenutačne odzive. Povrh toga, tehnologija Software-Over-The-Air, s 14 zasebnih modula koji mogu primati ažuriranja, osigurava da kupci mogu uvijek koristiti najnoviji softver, bez obzira gdje se na svijetu nalazili.

KOMENTARI