Jeep Grand Cherokee za 2022. godinu, a po prvi puta dobiva 4xe plug-in hibridni sustav

Jeep Grand Cherokee za 2022. godinu, a po prvi puta dobiva 4xe plug-in hibridni sustav

Novi Grand Cherokee dolazi u izvedbi s 5 sjedala, s benzinskim i plug-in hibridnim pogonskim sustavom, na raspolaganju će biti i sedam paketa opreme, a na europsko tržište stiže na ljeto iduće godine.

Jeep je predstavio obnovljeni Wrangler
Redizajnirani Jeep Compass donosi male promjene izvana i velike promjene iznutra
Jeep Grand Cherokee stiže u Europu, ali samo s 5 sjedala i samo kao plug-in hibrid

Jeep je predstavio novu generaciju modela Grand Cherokee, a to je već peta generacija ovog luksuznog i prilično traženog modela koji će po prvi puta biti dostupan i s plug-in hibridnim pogonskim sustavom koji dolazi pod oznakom 4xe.

Novi Grand Cherokee je dug 4,91 m i donosi međuosovinski razmak od 2,96 cm, a ovisno o opremi, udaljenost od tla može biti do 28,7 cm, i može se voziti u vodi dubine do 61 cm, a to je moguće zahvaljujući sustavu Quadra-Lift.

Unutrašnjost je u potpunosti digitalna, pa se tako ispred vozača nalazi 10,1-inčna digitalna instrument ploča, u sredini je smješten 10,1-inčni multimedijski zaslon s najnovijim Uconnect 5 sustavom koji je čak pet puta brži nego prijašnja izvedba, a tu je i 10,25-inčni zaslon ispred suvozača, te 10,1-inčni zasloni za putnike na stražnjim sjedalima s ugrađenim Amazon Fire TV.

Naravno, tu je i više prostora za sve putnike u odnosu na prethodnu generaciju, a u uređenju unutrašnjosti se koriste samo najkvalitetniji materijali, kao i svi najnoviji sigurnosni sustavi, kao i sustavi pomoći vozaču kao što je kamera za noćnu vožnju ili otkrivanje umora vozača.

Plug in hibridna izvedba dolazi pod oznakom 4xe i donosi dvolitreni turbo benzinski motor kombiniran s dva elektromotora, a ukupna snaga sustava je 280 kW/380 KS koji nudi 637 Nm okretnog momenta, a ugrađena baterija kapaciteta 17 kWh nudi autonomiju do 40 km, odnosno ukupna autonomija ovog modela je 708 km.

Izvedbe koje vjerojatno nećemo vidjeti na europskim cestama uključuju 3,6-litreni V6 motor snage 219 kW/298 KS i 348 Nm okretnog momenta, kao ni 5,7-litreni V8 koji razvija maksimalnu snagu od 266 kW/368 KS i nudi 528 Nm okretnog momenta.

Novi Jeep Grand Cherokee 4xe na europske prometnice stiže na ljeto 2022. godine, a njegove cijene će biti naknadno objavljene.

KOMENTARI