Redizajnirani Jeep Compass donosi male promjene izvana i velike promjene iznutra

Redizajnirani Jeep Compass donosi male promjene izvana i velike promjene iznutra

Jeep je predstavio Compass za 2021. godinu koji donosi najnovije sigurnosne sustave, ali i potpuno novu unutrašnjost, a ovo je ujedno i prvi Jeep u Europi koji ima Uconnect 5 infotainment sustav.

Jeep je predstavio Grand Wagoneer Concept, a već sljedeće godine dolazi i njegova serijska izvedba
Novi Jeep Cherokee predstavlja se na NAIAS 2017
Nova GARAŽA je na svim kioscima: testirali smo novi Suzuki Swift Sport, usporedili 10 najmanjih automobila na tržištu i detaljno analizirali prodaju novih automobila u Hrvatskoj

Iako se na prvu ne vide velike razlike, mnogo je toga novoga kod Jeepa Compass, kompaktnog SUV modela koji je prilično tražen na europskom tržištu. Stoga su u Jeepu poradili na njemu i pred nama je novi Compass koji je sada opremljen najnovijim sigurnosnim sustavima, novom unutrašnjošću, ali i poboljšanom kvalitetom završne obrade.

Tako je Compass prvi Jeep koji na europskom tržištu nudi 2. nivo autonomne vožnje! Tako se sada nude sustav za prepoznavanje znakova, sustav za održavanje vozila unutar brzinskog ograničenja, sustav za prepoznavanje umora vozača, sustav za automatsko kočenje s prepoznavanjem pješaka i biciklista, adaptivni tempomat i sustav za zadržavanje vozila unutar traka.

Potpuno nova unutrašnjost sada je modernijeg izgleda i dolazi s 10,25-inčnom digitalnom instrument pločom, a najnoviji Uconnect 5 infotainment sustav se vrti na zaslonima veličine od 8,4 do 10,1 inč, a sam zaslon je sada postavljen povišeno, kako bi upravljanje njime bilo lakše. Svakako treba naglasiti i kako sustav ima podršku za bežično spajanje s Android Auto i Apple CarPlay sustavima.

Izvana su najveće promjene vidljive sprijeda. Tako su tu nova LED prednja svjetla izduženijeg dizajna i s novim dizajnerskim potpisom LED dnevnih svjetala, a tu je i novi prednji branik, te neizostavna maska motora sa 7 otvora. U ponudi su i novi aluminijski naplatci, a straga su promjene puno manje i donose novu grafiku svjetala.

Jeep Compass će se nuditi s 5 paketa opreme – Sport, Longitude, Limited, S i Trailhawk, a potonji se razlikuje i u samom dizajnu, a riječ je o crvenom modelu na fotografijama. Ponuda motora se sastoji od turbo benzinaca sa 130 KS i 150 KS te turbo dizelaša sa 130 KS, a svi dolaze samo s pogonom na prednje kotače, te s ručnim ili automatskim mjenjačem.

U ponudi su i plug-in hibridne izvedbe oznake 4xe koje dolaze u izvedbi sa 190 KS i 240 KS, a serijski imaju i eAWD pogon na sve kotače i automatski mjenjač. Uz to, tvrtka Mopar, službeni dobavljač dodatne opreme, već u ponudi ima preko 100 dodataka za novi Compass koji će na tržište stići uskoro, a naknadno će biti objavljene cijene.

KOMENTARI