Jeep Wrangler za 2024. godinu donosi niz poboljšanja

Jeep Wrangler za 2024. godinu donosi niz poboljšanja

Legendarni Jeep Wrangler je dotjeran za modelsku godinu 2024. i sada donosi više sigurnosne opreme, novu masku motora, veću multimediju i još mnogo toga.

Jeep Grand Cherokee stiže u Europu, ali samo s 5 sjedala i samo kao plug-in hibrid
Elektrificiran i legendarni Wrangler: šumom se sada možete voziti i samo na struju
Jeep Grand Cherokee za 2022. godinu, a po prvi puta dobiva 4xe plug-in hibridni sustav

Jeep je pripremio sitna poboljšanja za legendarni Wrangler, a sada sve inačice serijski dolaze sa zračnim zavjesama, električno podesivim prednjim sjedalima u 12 smjerova i 12,3-inčni Uconnect 5 multimedijski sustav. Sada Wrangler nudi na izbor više od 85 aktivnih i pasivnih sigurnosnih značajki!

Navedeni zaslon je potpuno novi i najveći je ikada ponuđen u ovom modelu, a u radu je do pet puta brži u odnosu na prethodnu generaciju. Sada standardno dolaze i dva USB-C priključka s podrškom za brzo punjenje, a kupci Wrangler mogu opremiti s do sedam USB-A i USB-C priključka u oba reda sjedala. Tu su i 12-voltne utičnice, ali i 230-voltna utičnica.

Promjena ima i u izgledu, pa se odmah primijeti nova maska motora sa sedam utora, a tu je i pet novih naplataka koji dolaze u veličinama od 17 do 20 inča. Tu su i dvije boje standardnog čvrstog krova – crni ili u boji karoserije, a u ponudi je i Sky One-Touch električni krov, kao i Sunrider za tvrdi krov, te poluvrata, pa kupci mogu odabrati izvedbu koja im najviše odgovara. Sada je u ponudi ukupno 10 boja karoserije.

U ponudi će biti dvije izvedbe – Sahara i Rubicon, a sada je antena integrirana u prednje staklo pa više neće zapinjati za granje dok se vozite po šumama. A zanimljivo je kako je Jeep u ponudu vratio neelektrificirani dvolitreni benzinski motor koji će biti dostupan samo na određenim tržištima, a razvija snagu od 200 kW/272 KS i nudi 400 Nm okretnog momenta, te je uparen s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem.

Na svim će tržištima u ponudi i dalje biti Wrangler 4xe, odnosno plug-in hibridna izvedba koja se sastoji od dvolitrenog turbo benzinca i elektromotora, a ukupna snaga sustava je 280 kW/380 KS i pritom nudi 637 Nm okretnog momenta. Tu je i 17 kWh baterija koja omogućuje autonomiju do 51 km. Prodaja modela 2024 Jeep Wrangler kreće na proljeće sljedeće godine, a cijene će biti objavljene naknadno.

KOMENTARI