Jammerom otključao Ford Focus i ukrao novac iz vozila

Jammerom otključao Ford Focus i ukrao novac iz vozila

Kradljivac je putem jammera otključavao vozila i iz njih uzimao novac i druge vrijedne stvari

8 načina na koje policija zaustavlja opasne vozače
Jučer je čak 45 posto vozila na hrvatskim prometnicama bilo u prekršaju
Pogledajte kako izgleda simulirani napad na štićenu kolonu vozila

Policija je otkrila tko je vlasnicima vozila parkiranima u ulici Molindrio u Poreču provaljivao i krao novac. Koristio je jammer odnosno daljinski upravljač te na taj način ulazio u vozila, nakon što bi vlasnici napustili vozilo.

Policija je u zasjedi ulovila 38-godišnjeg muškarca, hrvatskog državljanina s njemačkim državljanstvom, nakon što je prethodno napravio šest kaznenih djela teške krađe provaljivanjem u vozila.

Sumnjivac je sve nadzirao iz Audija A6 njemačkih registarskih oznaka, a policija ga je ulovila pri provali u Ford Focus u vlasništvu 35-godišnje mađarske državljanke, te iz pretinaca uzeo novac. Kod 38-godišnjaka su pronašli uređaj za daljinsko otključavanje elektroničkih brava, tzv. jammer, kao i nekoliko stotina kuna koje je otuđio iz Forda. Iz ostalih šest osobnih automobila osumnjičeni taj dan oko 12 sati nije ništa otuđio obzirom oštećeni u vozilu nisu ostavili novac ni vrijedne predmete.

U nastavku kriminalističkog istraživanja policijski su službenici utvrdili da je 38-godišnjak u vremenskom razdoblju od 12. do 16. kolovoza 2019. u ulici Molindrio u Poreču, na isti način otključao još tri osobna automobila. Prvi na meti bio je Volkswagen Turan njemačke registarske oznake kojeg je „jammerom“ otključao 12. kolovoza u popodnevnim satima i na štetu 45-godišnjeg Nijemca otuđio više stotina eura.

Sljedeći dan, 13. kolovoza također u popodnevnim satima, na isti način otključao je bravu na Ford C Maxu te iz prednjeg pretinca na štetu 46-godišnjeg Austrijanca otuđio više stotina kuna. U četvrtak, 15. kolovoza u istoj ulici otključao je Škodu Roomster te na štetu 36-godišnjeg Nijemca otuđio više stotina eura.

Policijski službenici su temeljem sudskog naloga pretražili vozilo 38-godišnjaka te pronašli nekoliko tisuća eura i tri elektronička uređaja za daljinsko otključavanje elektroničkih brava vozila kao i razne osobne dokumente čije se porijeklo još utvrđuje. Osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku PU istarske dok je državnom odvjetništvu dostavljena kaznena prijava za deset kaznenih djela teške krađe provaljivanjem. Kriminalističko istraživanje se nastavlja.

KOMENTARI