Jaguar Land Rover razvija nove materijale za dugovječnost i smanjenje težine vozila

Jaguar Land Rover razvija nove materijale za dugovječnost i smanjenje težine vozila

Kako bi što više smanjili masu budućih automobila, u Jaguar Land Roveru razvijaju nove lake i izdržljive materijale uz pomoć Aerospace tehnologije.

Appy je prvi grad u Francuskoj u kojem se vozi samo na struju
Smart priprema gradski SUV?
Cadillac Lyriq najavljuje budući izgled Cadillac automobila

Jaguar Land Rover sudjeluje u pionirskom istraživanju i testiranju naprednih lakih materijala i kompozita koji bi se mogli upotrebljavati na budućim vozilima. Kao dio dvogodišnjeg projekta, tvrtka će koristiti tehnologiju razvijenu za zrakoplovnu industriju kako bi proučila kako materijali reagiraju na korozivno okruženje po čitavom svijetu i u svim uvjetima. Uzorci novih materijala i kompozita koji se planiraju ugrađivati u buduća vozila bit će podvrgnuti ekstremnim testovima koji uključuju i 400.000 prevoženih kilometara u Sjevernoj Americi. Senzori će kontinuirano mjeriti performanse materijala koji će se dijeliti s timovima za razvoj, a pomoću njih će inženjeri moći precizno predvidjeti ponašanje materijala kako bi vidjeli odgovaraju li standardima tvornice.

Matt Walters, vodeći inženjer za metale i procesne materijale za Jaguar Land Rover, rekao je: ”Ovaj istraživački projekt glavni je primjer naše predanosti razvoju lakih, izdržljivih i robusnih materijala za naša buduća vozila. Korištenje napredne zrakoplovne tehnologije, poput ovih senzora, dokaz je kvalitete i standarda koje postižemo. Surađujemo s vrhunskim partnerima na ovom revolucionarnom istraživačkom projektu i poboljšat ćemo korelaciju između stvarnog svijeta i ubrzanog testiranja dok nastavljamo podizati ljestvicu kvalitete i trajnosti.”

Ovo istraživanje dio je Gesamtverband der Aluminiumindustrie (GDA), odnosno konzorcija proizvođača aluminija i proizvođača automobila koji istražuju dugovječnost materijala, te kako ih učiniti što lakšim i što dugotrajnijim. Sve to je dio vizije Jaguar Land Rovera Destination Zero – budućnosti s nula emisija, nula nesreća i nula zagušenja.

Projekt se temelji na kontinuiranom istraživanju budućih materijala, od projekta Reality, pionirskog postupka recikliranja, do razvoja tiskane strukturne elektronike koja može smanjiti težinu elektronike u automobilu za više od 60 %.

KOMENTARI