Uskoro stiže treća generacija Mazde CX-5, a imat će i hibridni pogon

Uskoro stiže treća generacija Mazde CX-5, a imat će i hibridni pogon

Najprodavaniji Mazdin model će dobiti nasljednika kroz otprilike dvije godine, a uz standardne benzinske i dizel motore, u ponudi će biti i hibridna izvedba.

Hoće li Volkswagen stvarno ugasiti Golf?
Koncept Renault Scénic Vision: redefiniranje izgleda i pogona
Cadillac Lyriq najavljuje budući izgled Cadillac automobila

Mazda još uvijek vjeruje u benzinske i dizel motore, pa je ponuda električnih i hibridnih Mazdi malena, ali to bi se u bliskoj budućnosti moglo promijeniti. Naime, već je ranije najavljeno više hibridnih i električnih modela, a jedan od hibridnih modela koji će se pojaviti do kraja 2025. godine je i potpuno nova, treća, generacija modela CX-5. Iako je ranije bilo govora kako ovaj model neće dobiti nasljednika, izgleda kako su te glasine bile krive. Naime, iako je druga generacija na tržištu već više od 6 godina, i dalje je riječ o najprodavanijoj Mazdi na svijetu.

Prošle je godine prodano 365.135 primjeraka, što je pad od 4,4 %, no i dalje je to dvostruko više od drugoplasirane Mazde 3. Naravno, i profit je ovdje bolji, pa ni ne čudi kako Mazda neće odustati od ovog modela. Nova generacija će imati u ponudi benzinske, dizel i hibridne pogonske sustave, a i dalje će u ponudi biti izvedbe s pogonom na prednje ili na sve kotače. Također, šuška se kako bi hibridni pogonski sustav trebao biti preuzet od Toyote, kakav se već ugrađuje u RAV4, no to su samo glasine.

KOMENTARI