Izgleda kako bi novi Audi RS3 trebao imati električni pogon

Izgleda kako bi novi Audi RS3 trebao imati električni pogon

Najsnažnija izvedba Audija A3 bi u budućnosti mogla imati isključivo električni pogon, a elektrificirane će biti i ostale izvedbe, a na tržištu se očekuje tijekom 2027. godine.

5,51 metar dužine za četiri osobe: ovako Audi vidi budućnost luksuznog prijevoza
Što kažete na Audi A6 Black Edition?
Stižu i sportske izvedbe novog Audija A3: S3 Sportback i S3 Sedan

Britanski automobilski mediji su se raspisali kako bi buduća generacija Audija RS3 trebala biti u potpunosti električna! Nova generacija će se temeljiti na novoj platformi za električna vozila, a najsnažnija će izvedba imati pogon na sve kotače, a ubrzanje od 0 do 60 mph (0-96 km/h) bi trebalo biti kraće od 4 sekunde.

Nova platforma nudi punjenje od 800 V, što znači da za 10 minuta punjenja dobivate autonomiju od 130 km, što je duplo više od onoga što se trenutno nudi u modelu Volkswagen ID.4, no sve je to super, samo je problem pronaći punionicu koja može puniti tolikom snagom. Pojedini mediji pak pišu i o tome kako nova generacija neće imati pogon na prednje već na stražnje kotače, ili pak spomenuti Quattro pogon na sve kotače, a modeli s pogonom na sve kotače će pokretati po dva elektromotora, od kojih je svaki postavljen na jednu osovinu.

Dobra vijest je kako će i dalje postojati kompaktna izvedba s 5 vrata, ali bi se ponovno trebala nuditi i limuzina, dok karavana i dalje neće biti u ponudi. Također, nova generacija će narasti u svim smjerovima, a zahvaljujući puno manjim električnim motorima ponudit će puno više prostora za putnike, ali imat će i veći prtljažni prostor.

KOMENTARI