Hyundai će i dalje nuditi manje gradske i kompaktne modele

Hyundai će i dalje nuditi manje gradske i kompaktne modele

Potvrđeno je kako se pripremaju nove generacije za tri Hyundaijeva modela – maleni gradski model i10, gradski model i20 i kompakt i30.

Toyota T-Mate: niz Toyotinih sustava za sigurnost i pomoć vozaču
Mazdine tvornice diljem svijeta bit će ugljično neutralne do 2035. godine
Koncept Dacia Manifesto testira značajke koje će se ugrađivati u buduće modele

I dok bratska Kia već ove godine odbacuje model Rio s europskog tržišta, kao i neki drugi konkurenti, iz Hyundaija stižu vijesti kako njihova tri modela – i10, i20 i i30, nastavljaju svoj pohod na tržištu do daljnjega! Mnogi kukaju i odbacuju nasljednike modela u istim klasama, no Hyundai smatra kako sva tri modela mogu još dugo biti u ponudi, bez obzira na sve veću potražnju SUV vozila.

Najmanji model i10 je nedavno prošao kroz facelift, a europski direktor marke Michael Cole je za britanski Autocar potvrdio kako se već razvija nova generacija ovog modela. No razvijaju se i nove generacije za i20 i i30, koji će također dobiti nasljednika, a upitne ostaju jedino N izvedbe. Uz to, veliku ulogu će igrati i elektrifikacija, pa će ona postupno prevladati ovim modelima, a potpuno električne izvedbe za sva tri modela trebale bi stići do 2030. godine.

Za ljubitelje N izvedbi, ostaje samo veliki upitnik za eventualni novi i20 N, no iz Hyundaija smatraju kako će ipak najveći uspjeh N izvedbi preuzeti Ioniq 5 N, čija se premijera očekuje u sljedećih par mjeseci, a ovaj bi model trebao imati najveću snagu od oko 600 KS!

KOMENTARI