Appy je prvi grad u Francuskoj u kojem se vozi samo na struju

Appy je prvi grad u Francuskoj u kojem se vozi samo na struju

Stanovnici Appyja, jednog od najzabačenijih gradova u francuskoj regiji Ariège, prelaze na električnu mobilnost uz pomoć Renaulta ZOE.

Toyota uvodi novi logo i dizajnerski jezik
Smart priprema gradski SUV?
Završena je najdulja i najzahtjevnija autonomna vožnja za Nissan Leaf

Renault je pokrenuo još jedan poseban projekt vezan uz električne automobile, a riječ je o tome što će Renault, u suradnji s tvrtkom Publicis, na tri godine ustupiti model Zoe i njegovu opremu za punjenje svim kućanstvima u gradu Appyju, a njegovi će stanovnici dijeliti svoje dojmove. Appy je jedan od najzabačenijih gradova u regiji, a time Renault želi dokazati da ako i takva mjesta mogu priječi na potpuno električni pogon, mogu i svi drugi, jer električna vozila nisu namijenjena samo za velegrade.

U prvom kvartalu 2020. godine tržište električnih automobila se utrostručilo, a vodeći položaj u Francuskoj ima baš Renault Zoe, najprodavaniji električni model marke koji je do sada prodan u više od 100.000 primjeraka. Osim s automobilima, Renault će stanovnike Appyja opremiti i kućnim punionicama/priključcima za punjenje u kućanstvu, a sve je krenulo 21. srpnja u prisutnosti gradonačelnika, regionalnih institucija i vlastitih predstavnika uključenih u ovaj projekt.

Ovim je planom Renault sebi zadao pravi izazov: pomaknuti granice i razbiti predrasude o električnoj mobilnosti. Stanovnici Appyja tako će postati slučajni ambasadori električne mobilnosti koji će dokazati kako je prelazak na nju jednostavan i kako ona nipošto ne čini život složenijim.

KOMENTARI