Subaru je proizveo 20 milijuna vozila s pogonom na sva četiri kotača

Subaru je proizveo 20 milijuna vozila s pogonom na sva četiri kotača

49 godina od predstavljanja svojeg prvog modela s pogonom na sve kotače, Subaru je uspio proizvesti preko 20 milijuna AWD vozila, a oni trenutno čine 98 % globalne prodaje Subarua.

Predstavljen je novi Subaru WRX, a nova STI izvedba se još čeka
Ovo je potpuno nova Toyota Camry
U salone stigla Toyota Yaris Cross, gradski SUV koji je dostupan i kao hibrid s pogonom na sve kotače

Subaru je tijekom lipnja proizveo 20-milijunti model s pogonom na sva četiri kotača (AWD), a za to im je trebalo 49 godina. Naime, u rujnu 1972. godine Subaru je predstavio model Leone 4WD Estate Van, koji je bio prvi japanski putnički automobil s pogonom na sva četiri kotača za masovnu proizvodnju.

Najistaknutija značajka Subaru sustava Symmetrical AWD simetrični je pogon kombiniran s uzdužno postavljenim Boxer motorom. Kombinacija niskog težišta koje omogućuje Boxer motor i bolje raspodjele težine koju omogućuje simetrični pogon povećavaju stabilnost i prianjanje svojstvene za pogon na sva četiri kotača te nude odlične vozne performanse u raznim vremenskim uvjetima i uvjetima na cesti.

Jedna od temeljnih tehnologija u osnovi Subaru predanosti sigurnosti i uživanju u vožnji, Subaru tehnologija pogona na sva četiri kotača, neprestano se unapređuje već gotovo pola stoljeća te se njezine performanse nastavljaju razvijati i u elektrificiranim vozilima. Kad je riječ o modelima opremljenima motorom e-BOXER, visoki odziv motora omogućuje preciznije upravljanje pogonom na sva četiri kotača, što pruža veći osjećaj sigurnosti na skliskim cestama, primjerice kada je cesta prekrivena snijegom ili ledom, te bolju sposobnost vožnje na zahtjevnim cestama.

Za nadolazeće elektrificirane modele, uključujući i potpuno električni SUV SOLTERRA koji bi se trebao pojaviti 2022. i nova hibridna vozila čije je predstavljanje najavljeno za sredinu ovog desetljeća, Subaru sposobnost pogona na sva četiri kotača bit će dodatno osnažena tehnologijom elektrifikacije.

Subaru će nastaviti raditi na svojim značajkama kojima se izdvaja od ostalih, što je poznato pod nazivom ”Subaru Difference”, dodatnim usavršavanjem postojećih temeljnih tehnologija, uz istodobni razvoj tehnologija buduće generacije kako bi svojim kupcima u cijelom svijetu pružio osjećaj uživanja i bezbrižnosti.

KOMENTARI