Nova C-klasa karavan All-Terrain za izlete i po težim terenima

Nova C-klasa karavan All-Terrain za izlete i po težim terenima

Mercedes-Benz je upravo najavio novu C-Klasu karavan u All-Terrain izvedbi, koja je zahvaljujući 40 mm većoj udaljenosti od tla i serijskom 4MATIC pogonu na sve kotače sposobna više nego što se misli.

Blagi 48-voltni hibridi za Fiat Tipo i 500X
Facelift za Opel Corsu
Novi BMW serije 7 i i7 od sada i u blindiranoj Protection izvedbi

Mercedes-Benz na predstojećem IAA Salonu automobila u Münchenu priprema mnogo noviteta, a jedan od zanimljivijih primjeraka će svakako biti i nova C-klasa karavan u All-Terrain izvedbi. A iako ovakvi automobili, osim izgleda, ne nude mnogo toga terenskog, kod ovog modela je ipak malo drugačije.

Mercedes-Benz C-klasa karavan All-Terrain donosi 40 mm povećanu udaljenost karoserije od tla, ali i serijski 4MATIC pogon na sve kotače te standardnu plastičnu zaštitu oko karoserije, koja daje robustan izgled, posebice u ovako bijelo-crnoj kombinaciji.

Također, u odnosu na standardnu C-klasu karavan, ova izvedba je duža za 4 mm i sada mjeri 4755 mm duljine, a i proširena je za 21 mm na 1841 mm. Također, radi povećane udaljenosti od tla povećana je i visina vozila na 1494 mm. Serijski se vozi na 17-inčnim aluminijskim naplatcima s gumama 225/55 R17, dok su u opciji naplatci od 18 inča s gumama 245/45 R18 i oni od 19 inča s gumama 245/40 R19.

Prtljažnik je ostao isti i ima obujam od 490 litara, dok se preklapanjem stražnjeg naslona, koji je djeljiv u omjeru 40:20:40, taj obujam povećava na 1510 litara, a vrata prtljažnika se mogu otvoriti dodirom na tipku na samim vratima, putem tipke koja se nalazi na vozačevim vratima ili pak putem ključa.

Ova izvedba nudi i dva nova načina rada, pa tako osim standardnih Eco, Comfort, Sport i Individual nudi i Offroad način rada koji je namijenjen vožnji neasfaltiranim cestama ili pijesku, dok Offroad+ sa sustavom DSR (Downhill Speed Regulation) omogućuje spuštanje niz veće strmine.

Što se pak tiče pogonskih motora, na izbor su benzinski i dizel motori s 48-voltnom blagom hibridnom tehnologijom (MHEV), a taj sustav nudi povremenu dodatnu snagu od 20 KS. 1,5-litreni turbo benzinac nudi snagu od 204 KS i 300 Nm okretnog momenta, dok dvolitreni dizel nudi snagu od 200 KS i 440 Nm okretnog momenta.

Nova C-klasa karavan All-Terrain na tržište dolazi do kraja godine, a cijene će biti objavljene naknadno.

KOMENTARI