Clio je osvojio najviše srca u travnju, a tržište se konačno probudilo

Clio je osvojio najviše srca u travnju, a tržište se konačno probudilo

Nakon turobnog početka 2019. godine, što se tiče prodaje novih vozila, četvrti mjesec popravlja situaciju

Renault objavio sve fotografije novog Clija
Otkrivamo koji su se novi automobili kupovali u ožujku
Konačno znamo: u 2018. prodano je 18,3 posto više novih automobila

Siječanj: 3551 novo registrirano vozilo; veljača: 3547 vozila, ožujak: 5041 novih vozila; travanj: 8633 novih vozila.
2019. godina nije dobro počela za automobilsku industriju, ali situaciju popravlja travanj u kojem je, prema podacima Promocije plus, prodano 8633 novih vozila. Bolji je to rezultat čak i u odnosu na dobru 2018. godinu jer je u travnju prošle godine prodano odnosno registrirano 7046 novih automobila.

Ipak, ukupno gledano, prva četiri prošlogodišnja mjeseca bila su uspješnija od 120 dana ove godine; u prethodnoj godini prodano je 20.885 automobila dok je u 2019. godini u istom periodu prodano 20.772. Razlika nije mala, ali višegodišnji rast prodaje na hrvatskom tržištu proživljava krizu. Travanjski uspjeh obol je prodaje rent-a car tvrtkama, to je jasno, a većina tih automobila će u jesen završiti na inozemnom tržištu. Dakle, generalno se vozni park neće i u stvarnosti pomladiti na hrvatskim prometnicama.

Renault Clio je najprodavaniji model u travnju 2019, prodano je 746 primjeraka, slijedi ga Škoda Octavia (najprodavaniji model na hrvatskom tržištu u posljednje dvije godine) dok treće mjesto zauzima Opel Astra. Pogledajte kompletnu listu 20 najprodavanijih modela u travnju 2019:

Volkswagen je lider po ukupnom broju isporučenih vozila na hrvatskom tržištu, slijedi Renault koji je nešto bolji od trećeplasirane Škode. U travnju su po prvi put ove godine registrirana i dva Tesla automobila, a Porsche je s 11 prodanih primjeraka ponovio istu brojku kao i u ožujku. Donosimo kompletnu listu prodaje prema proizvođačima u prva četiri ovogodišnja mjeseca:

Udio dizelskih motora u ukupnoj prodaji u daljnjem je padu te sada zauzima 37,7 posto, hibridi su traženi (570 primjeraka, što čini udio od 2,7 posto), a 38 prodanih električnih automobila u 2019. i nije baš neka brojka. Ipak, očekujemo bolje rezultate u sljedećim mjesecima, dok nedavno objavljena podjela poticaja za kupnju električnih automobila uzme maha.

KOMENTARI