Caravan Salon 2019: svjetska premijera VW California 6.1 s novom mini kuhinjom

Caravan Salon 2019: svjetska premijera VW California 6.1 s novom mini kuhinjom

Kad se kuhinja ne koristi postaje nevidljiva: ploča za kuhanje i radna ploča skrivene su u bočnom zidu

Otkrivamo koji su se novi automobili kupovali u ožujku
Nova globalna automobilska alijansa
Svjetska premijera novog Volkswagen Golfa 8

Volkswagen komercijalna vozila će na predstojećem Caravan Salon 2019, koji se od 31. kolovoza do 8. rujna 2019. održava u Dusseldorfu predstaviti novi kombi California 6.1 Beach. Od sada će obitelji u čijem će vlasništvu biti California 6.1 moći krenuti na kampiranje potpuno opremljeni.

Po prvi put početna verzija Beach imat će kuhinju. Do sada je kuhinja bila rezervirana samo za najekskluzivnije linije Coast i Ocean. Ipak, kuhinja će u izdanju „za plažu“ imati manju kuhinju, za razliku od velikog broja jedinica u verzijama „Obala“ i „Ocean“. I dok se u dvije jače izvedbe koristi dvosjed klupa, u Beach izvedbi se zbog manjih dimenzija kuhinje po želji može naručiti i klupa za tri osobe.

Nova Volkswagen California 6.1 ovime dobiva sufiks kamper, a verzije u kojima neće biti ugrađene mini kuhinje imat će novi naziv Tour. A Tour verzija će imati dvoja klizna vrata kao standard, na lijevoj i na desnoj strani. Prethodno je Beach verzija klizna vrata imala na desnoj strani vozila.

Obje Beach verzije, i Tour i Camper po prvi će put imati opciju naručivanja hidrauličnog skočnog krova umjesto ručnog otvaranja tako da će se otvaranje i zatvaranje krova obavljati putem upravljačke jedinice kampera.

Spomenimo i što donosi mala kuhinja: jedinica od nehrđajućeg čelika ima štednjak na plin na lijevom dijelu te radnu ploču s desne strane. Ispod se nalazi jedan otvoreni i jedan zatvoreni odjeljak za odlaganje stvari.

Početna cijena za Volkswagen California 6.1 Beach Camper je 48.795 eura, a u standardnoj opremi su aluminijski skočni krov s platnenim stranama, upravljačka jedinica kampera s ekranom osjetljivim na dodir smještenim u krovnoj konzoli, krovni krevet, prednja okretna sjedala s lumbalnom potporom i naslonima za glavu, sklopivi stol u kliznim vratima, radio sa šest zvučnika, klizna vrata s obje strane vozila, dvostruka USB utičnica, zatamnjena kabina i putnički prostor te utičnica od 230 V s AC pretvaračem smještenim pored vozačevog sjedala (300 W).

KOMENTARI