Kampiranje sa stilom – Citroen Type Holidays

Kampiranje sa stilom – Citroen Type Holidays

Citroen na Düsseldorf Caravan Showu prikazuje Type Holidays, model koji odaje počast legendarnom modelu Type H, a koji je nastao na temelju modela SpaceTourer.

SUV Citroen C5 Aircross dužine 4,5 metara
Citroën Ami One Concept
Testiramo: Citroen C3 s 1.2 PureTech benzinskim motorom snage 82 KS

Retro je i dalje misao vodilja mnogim proizvođačima, s time da neki u tome uspiju i naprave novi hit, a nekima baš to i ne polazi za rukom. No ljubitelji kampera i retro detalja bi možda mogli imati i dobitnu kombinaciju. Naime, na Düsseldorf Caravan Showu Citroen izlaže Type Holidays, koji kombinira kultni model Type H i moderni SpaceTourer, a uskoro će se moći i kupiti.

Ako niste znali, Citroen je drugi najveći dobavljač kamper vozila u Europi, a njihova je najnovija kreacija napravljena s talijanskim proizvođačem karoserija Caselani, s kojima već dugo surađuju i koji je već radio slične retro modela na bazi drugih modela.

Tvrtka je uzela standardni SpaceTourer i preuredila ga u klasičan model u karakterističnoj sivoj boji. No osim izgleda, poradili su i na mnogim drugim detaljima. Tako mu je visina manja od 2 metra, što znači da s ovim modelom možete praktički bilo gdje i s njime možete ući na bilo koje parkiralište te ga stoga koristiti tijekom čitave godine.

Type Holidays nudi dvoja bočna klizna vrata za lak pristup i ventilaciju, prozor na stražnjim vratima koji se samostalno otvara i još mnogo toga, kao i sve što može biti potrebno do četiri osobe da pobjegnu od svega.

Što se tiče opreme, za to je zadužena tvrtka Bravia Mobil koja je ovaj model opremila s pokretnim krovom koji omogućuje da u njemu stojite uspravno, a na nje,u se nalazi i veliki krevet za dvoje u takozvanom noćnom modu. Klupa u dva reda se pretvara u krevet za dvoje, a isto tako se može i u potpunosti maknuti ako želite više prostora.

Prednja se sjedala okreću straga, tu je i sklopivi stol za blagovanje, kao i nekoliko ormarića za pohranu stvari, a ne smijemo zaboraviti ni kompletnu čajnu kuhinju s prostorom za kuhanje, sudoperom i hladnjakom. A za optimalnu temperaturu i po zimi se brine Webasto sustav grijanja.

KOMENTARI