Nova California sa serijskim podiznim krovom dolazi u pet različitih izvedbi

Nova California sa serijskim podiznim krovom dolazi u pet različitih izvedbi

Nova generacija Californije dolazi sa serijskim kliznim vratima s obje strane, kao i podiznim krovom, a bit će i pri kamper VW-a s plug-in hibridnim pogonskim sklopom.

Volkswagen predstavio novi Amarok, a kod nas stiže samo s TDI motorima
320 KS, 420 Nm i 4Motion pogon za novi Volkswagen Golf R
Kamper u kompaktnim dimenzijama: Volkswagen Caddy California

California je dobro poznati kamper koji je do sada proizveden u preko 280.000 primjeraka, a upravo je predstavljena najnovija generacija. Nova T7 California se smješta između manjeg modela Caddy California, i većeg Grand California. Najnovija izvedba će se nuditi u pet paketa opreme – Beach, Beach Tour, Beach Camper, Coast i Ocean, a svima će zajednički biti da dolaze s bočnim kliznim vratima s obje strane karoserije, kao i podiznim krovom.

Volkswagen California Beach

Izvedbe Beach, Beach Tour, Beach Camper dolaze s mini kuhinjom straga, dok izvedbe Coast i Ocean dolaze s kompletnom kuhinjom na strani vozača. Već spomenuti serijski podizni krov donosi prednji prozor i veliki otvor te dva dodatna bočna prozora u mijehu krova, a svi otvori su opremljeni mrežom za komarce. Novost je i što se u drugom redu više ne nalazi klupa za sjedenje već pojedinačna sjedala, koja se mogu lakše podešavati.

Volkswagen California Beach

Sve izvedbe od Beach Tour naviše dolaze s novom upravljačkom jedinicom na C-stupu sa suvozačke strane, a njome se upravlja raznim funkcijama u vozilu, a u neko doba će biti dostupna i aplikacija za mobitele gdje ćete moći upravljati istim stvarima.

Volkswagen California Beach

Nova California je postavljena na MQB platformu i dug je 5173 mm, širok 1941 mm i visok 1990 mm sa spuštenim krovom, dok je međuosovinski razmak dug 3124 mm. Unutrašnjost je visoka 1297 mm sa spuštenim krovom, odnosno 2108 mm s podignutim krovom. Kupci mogu birati između naplataka veličine od 16 do 19 inča, a u ponudi je i mnogobrojno dvobojnih kombinacija karoserije.

Volkswagen California Ocean

Što se tiče pogonskih motora, ponuda kreće s turbo benzincem sa 150 kW/204 KS, te 110 kW/150 KS snažnim turbo dizelašem, a po prvi put je dostupan i plug-in hibridni pogonski sustav (eHybrid) koji daje snagu od 180 kW/245 KS, a ujedno je i prvi PHEV s 4Motion sustavom pogona na sve kotače, koji će ubuduće stići i na ostale modele.

Volkswagen California Ocean

Osnovna izvedba California Beach donosi šest sjedala (3×2) i prostor za spavanje za dvije osobe ispod podiznog krova s krevetom dimenzija 2054 x 1137 mm. Izvedba California Beach Tour donosi još i okretna sjedala vozača i suvozača, dvije sklopive stolice u vratima prtljažnika, klizne prozore na kliznim vratima i upravljačku jedinicu u C-stupu. Tu je i dodatna baterija od 40 Ah, a dolazi s ukupno 5 sjedala. Ova izvedba ima i dodatni krevet dimenzija 1980 x 1330 mm, a dolazi i sa sklopivim stolom, a kao i osnovna izvedba homologiran je kao osobno vozilo.

Volkswagen California Ocean

Izvedba California Beach kamper ima homologaciju kampera i dolazi s 5 sjedala, ali i mini kuhinjom s plinskim štednjakom, ladicom za pribor za jelo i dodatnim prostorom za pohranu. California Coast je pak četverosjed koji dolazi s potpuno opremljenom kuhinjom, dodatnom baterijom od 40 Ah, hladnjakom koji se otvara prema naprijed, a tu je i sklopivi donji krevet dimenzija 1980 x 1060 mm. I za kraj ostaje izvedba Ocean koji dolazi s četiri sjedala i riječ je o najbogatije opremljenom modelu, a donosi i 5 litara veći spremnik za pitku vodu (u odnosu na modela Coast i Ocean), a tu je i vanjski sklopivi stol.

Volkswagen California Ocean

Postoji i niz dodatne opreme kao što su navlake za prozore, kako vam ne bi smetalo sunce, ili pak integrirane tende i niz ostale opreme. Cijene za naše tržište nisu poznate, no zna se da prodaja kreće nakon ljeta (!?), a prve se isporuke očekuju krajem godine.

Volkswagen California Ocean

KOMENTARI