BMW je doradio M135i xDrive

BMW je doradio M135i xDrive

Iako se ne radi o klasičnom redizajnu, BMW je predstavio dorađenu najsnažniju ''jedinicu'' koja sada donosi bolja vozna svojstva, ali i neke nove boje karoserije iz Individual opcija.

Snaga na kvadrat: X3 M i X4 M plus Competition verzije
Bavarska zvijer BMW M5
Ovo je najbrži karavan na svijetu

Iako je na tržištu tek tri godine, BMW je doradio najsnažniji model iz serije 1 – M135i xDrive, a kako još nije vrijeme za osvježavanje izgleda, sve promjene su ispod lima. A sve to je napravljeno radi snažne konkurencije koja se u međuvremenu pojavila.

Iako još nije riječ o punokrvnom M modelu, M135i xDrive se sada može pohvaliti s poboljšanim podvozjem i amortizerima, koji sada još bolje prate putanju kroz zavoje, a dorađena je i prednja i stražnja osovina, a i dalje je tu mehanički diferencijal s ograničenim proklizavanjem.

Za pogon je i dalje koristi dvolitreni turbo benzinac koji razvija maksimalnu snagu od 225 kW/306 KS i nudi najveći okretni moment od 450 Nm. Motor je uparen s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem, a snaga se prenosi na sva četiri kotača. Serijski oni dolaze u veličini od 18-inča, dok su opcijski oni od 19 inča u nekoliko izvedbi.

Sve navedeno omogućuje ubrzanje od 0 do 100 km/h za 4,8 sekundi, dok je maksimalna brzina elektronski ograničena na 250 km/h. A pritom M135i xDrive u prosjeku troši 7,3 litre po WLTP-u.

U unutrašnjosti nema promjena, osim umjetnog zvuka koji dolazi iz zvučnika, no kako je BMW uveo Individual boje za seriju 1, tako i ovaj model dolazi u novim bojama, a na fotografijama ga vidite u Sao Paolo žutoj boji.

KOMENTARI