BMW ima problema s baterijama i povlači modele iX i i4

BMW ima problema s baterijama i povlači modele iX i i4

BMW je otkrio kako ima problema s baterijama na modelima iX i i4, ali će se servis zamjene baterija moći dogovoriti tek nakon 19. rujna, a do tada se savjetuje da ne vozite auto i ne parkirate ga pored građevina.

Prazne baterije za Božić? Pozovite Renault Zoe i spasite se
Nissan predstavlja EV36Zero – centar za proizvodnju električnih vozila vrijedan milijardu funti
Nissan tvornica za proizvodnju prototipova solid state baterija

BMW ima problema s baterijama na modelima iX i i4, a koje je proizveo južnokorejski Samsung, a otkriveno je kako tijekom proizvodnje može doći do komadića strugotina u baterijskim ćelijama, a dodatne analize su otkrile i kako se mogu pronaći komadići katode na istom mjestu! Prvi slučaj je primijećen još sredinom travnja, a sljedeći početkom lipnja, a potom su uslijedili i dodatni slučajevi, a otkrilo se kako je uvijek riječ o istoj greški.

Nakon svega, BMW je odlučio povući vozila i zamijeniti sporne baterije, a riječ je o povlačenju 56 automobila iX koji su proizvedeni između 02. prosinca 2021. godine i 30. lipnja 2022. godine, dok se pak povlače modeli i4 proizvedeni između 22. studenog 2021. godine i 13. lipnja 2022. godine. No ono što je još zanimljivije je to što će vlasnici modela s problemima biti obaviješteni tek 19. rujna(!), da dobro ste pročitali, a u međuvremenu se vlasnicima sugerira da ne koriste vozila, ali i da ih ne parkiraju blizu građevina. Što znači, ako imate garažu, morali bi ga maknuti od tamo, a istovremeno se preporučuje da isti automobil ne vozite. Samo nam i dalje nije jasno zašto se čeka preko mjesec i pol dana kako bi se obavijestilo vlasnike pogođenih vozila?

KOMENTARI