Aston Martin DB12 Volante: ultimativni Super Tourer bez krova

Aston Martin DB12 Volante: ultimativni Super Tourer bez krova

U posljednjem ovogodišnjem tromjesečju Aston Martin planira s početkom isporuke novog kabrioleta sa 680 KS.

Supra dobiva novu generaciju, ali će je pogonit elektromotor
Od sada i s četiri cilindra: Mercedes-AMG SL 43 Roadster
Lanzador concept: Ni Lamborghini neće biti imun na struju

Aston Martin je upravo predstavio novi DB12 Volante, odnosno kabriolet izvedbu nedavno predstavljenog modela DB12 Coupe. On je ujedno i najnoviji dodatak Aston Martinovoj tradiciji sportskih kabrioleta, a sada dolazi s najnovijim tehnologijama.

Volante je razvijan usporedno s coupe izvedbom, a razvijan je s mislima da bude pravi vozački automobil. Da bi se to postiglo, u Aston Martinu su dugo razvijali i podešavali podvozje, kao i sve ostale detalje, a tu je naravno i motor koji se nema čega sramiti.

Riječ je o 4,0-litrenom Twin.Turbo V8 benzincu koji razvija snagu od 680 KS pri 6000 okretaja i pritom nudi 800 Nm okretnog momenta koji je dostupan između 2750 i 6000 okretaja. To je dovoljno kako bi ubrzanje od 0 do 100 km/h trajalo 3,7 sekundi, dok je najveća brzina modela DB12 Volante 325 km/h. Motor je uparen s 8-stupanjskim ZF automatskim mjenjačem.

Ono što u Aston Martinu posebno naglašavaju je i meki sklopivi krov koji je napravljen u osam slojeva izolacije, preklapa se posebnom tehnikom nazvanom K-fold, a sve kako bi zauzeo što manje prostora. Skidanje krova traje 14 sekundi, dok podizanje traje 16 sekundi. Oboje se može raditi i u vožnji do brzine od 82 km/h.

Unutrašnjost ovog 2+2 kabrioleta donosi visoku razinu udobnosti i kvalitete, a tu je i vrhunski Bowers & Wilkins hi-fi surround audio sustav. Središnji multimedijski zaslon je dijagonale 10,25 inča, a sjedala su grijana i ventilirana.

Za sada nisu objavljene cijene, no očekuje se kako one neće startati ispod 250.000 eura. Javnosti će novi Aston Martin DB12 Volante biti prikazan već ovog tjedna na Monterey Car Weeku u Kaliforniji.

KOMENTARI