Caterham priprema električni coupe modernog izgleda

Caterham priprema električni coupe modernog izgleda

Kroz dvije do tri godine Caterham će na tržište ponuditi nešto potpuno drugačije nego smo od njega navikli – coupe modernih linija koji će imati električni motor.

Aston Martin DB12 Volante: ultimativni Super Tourer bez krova
Pogled u unutrašnjost nove generacije modela Mercedes-AMG SL
Supra dobiva novu generaciju, ali će je pogonit elektromotor

Caterham je poznat po tome što nudi automobile klasičnog izgleda, uglavnom bez krova i vratiju, no to će se kroz godinu do dvije u potpunosti promijeniti. Naime, upravo je predstavljen Project V, koncept električnog coupea modernih linija, a serijska se izvedba očekuje krajem 2025. ili početkom 2026. godine.

Project V je kreacija novog glavnog dizajnera Anthonyja Jannarellyja, a karoserija je napravljena u suradnji s Italdesignom. Ovaj je automobil od samog početka razvijan kao električno vozilo, a ovaj koncept pokreće jedan motor koji razvija snagu od 200 kW/272 KS i koji je postavljen straga.

On je uparen s 55 kWh baterijom koja nudi autonomiju od oko 400 km, a podržava i ultra brzo punjenje, pa na takvim punjačima punjenje od 20 % do 80 % traje 15 minuta. Masa praznog vozila je 1190 kg. Sve to je dovoljno za ubrzanje od 0 do 100 km/h koje traje 4,5 sekundi, dok je maksimalna brzina ovog vozila 230 km/h.

Zanimljivo je kako je Project V konfiguriran kao 2+1, a u opciji će biti i konfiguracija 2+2. Iako izgleda prilično veliko, Project V je dug tek 4255 mm, širok 1893 mm i visok 1226 mm.

Unutrašnjost donosi jednostavnost, s malenim središnjim multimedijskim zaslonom i odvojenim komandama klimatizacije. Ispred vozača se pak nalaze digitalni instrumenti, a moći će se birati između tri načina rada – Normal, Sport i Sprint. Također, čitava komandna ploča, kao i sjedala, presvučena su Alcantarom. Najavljeno je i kako bi cijena trebala biti ispod 80.000 britanskih funti, odnosno preračunato ispod 94.000 eura.

KOMENTARI