Sjećate li se Renaulta 5?

Sjećate li se Renaulta 5?

Renault 5 mnogima je ostao u lijepom sjećanju, ali što ako nakon kupnje ima problema s pukotinom u sredini motora?

Jesu li šale na račun Škode zaista opravdane?
Isplati li se kupiti VW Bubu u lošem stanju, popraviti ju i nakon prodaje dobro zaraditi?
Što nije dobro s Audijem TT plaćenim 750 funti?

Iako je već poprilično star, Renault 5 iz 90-ih na kojeg su se usmjerili Will i Gus iz emisije Flipping Bangers, nema hrđe. To je za njih dobra vijest, nakon što su za automobil platili 1080 britanskih funti. Početna cijena automobila bila je 1600 funti, što je previše za njihov budžet te su prodavačici Lisi ponudili 1000 funti. Ona se nasmije i prihvati ponudu jer im treba mjesto za drugi automobil pa se Renaulta 5 žele riješiti.

Novac će morati uložiti u sjedala, u upravljački sklop, hlađenje motora te još neke sitnice tako da će ih prije preprodaje putem internetske aukcije koštati 1485 funti. Kako bi ostali solventni, moraju udvostručiti iznos nakon prodaje.

Klasični Renault 5 u predivnoj plavoj boji odlično izgleda i danas, a cijena mu je dobra, iako Will nije siguran u kupnju, ali Gus ga želi. Motor se pregrijava pa pretpostavljaju da je samo potrebno očistiti sustav hlađenja. Međutim, varaju se te veći dio motora moraju izvaditi van. Počinju problemi jer motor na sredini ima pukotinu.

Kako bi naručili nove dijelove, moraju komunicirati na francuskom jeziku, ali Gusu je to problem. Hoće li stići sve srediti jer vrijeme istječe – imaju samo pet dana za popravak automobila te sedam da ga nakon kupnje prodaju. Hoće li ga uspjeti popraviti i zaraditi na njemu nakon prodaje? Provjerite na Viasat Explore kanalu na kojem se svaki radni dan u 21 sat emitira emisija Flipping Bangers u kojoj Will i Gus kupuju automobile koje doslovce nitko drugi ne žele, ali uz trud i umješnost prastare automobile uspijevaju dovesti u dobro stanje.

KOMENTARI