Objavljene su prve fotografije Renaulta 5

Objavljene su prve fotografije Renaulta 5

Renault je objavio prve fotografije potpuno nove „Petice“, a njena će premijera biti 26.02.2024. na Ženevskom sajmu automobila.

Novi Porsche Macan samo na struju
Lotus obara rekorde: prošle je godine prodao 576 vozila, a ove već preko 17.000
Honda Prelude: legenda se vraća, ali u električnoj izvedbi

Renault užurbano priprema premijeru nove generacije modela 5, koji je zakazan za 26.02.2024. godine na Ženevskom sajmu automobila, a za sada su objavljene prve teaser fotografije, ali i prve tehnološke informacije.

Puno ime novog modela će biti Renault 5 E-Tech, a kupci će moći birati između tri boje logotipa broja 5. U ponudi će biti baterije kapaciteta 40 kWh, koja će biti dostupna kasnije, i 52 kWh, a s potonjom je autonomija do 400 km. Novi R5 će ujedno biti i prvi model napravljen na AmpR Small platformi (ranije poznata kao CMF-B EV).

Serijska verzija će dobiti zaslon na poklopcu motora na kojem će se prikazivati broj 5 kada je baterija u potpunosti napunjena, a prednja svjetla su dizajnirana tako da asociraju na ljudsko oko. Stražnji blatobrani su tako dizajnirani da lagano „izlaze“ iz karoserije, a u Renaultu kažu da je tako napravljeno namjerno kako bi se pobudila sjećanja na R5 Turbo.

Renault je sada i potvrdio kako će prodajna cijena ovog modela biti oko 25.000 eura, kako je i najavljivano, no nema informacija odnosi li se to na bateriju većeg ili manjeg kapaciteta.

KOMENTARI