Pogledajte kako izgleda ubrzavanje u Tesli Roadster za samo 1,9 sekundi

Pogledajte kako izgleda ubrzavanje u Tesli Roadster za samo 1,9 sekundi

Prva test vožnja u električnoj Tesli Roadster za mnoge je bila pravo čudo, sudeći po reakcijama na licima uz ubrzavanje od 0 do 96 km/h za samo 1,9 sekundi

Bugatti Chiron od milijun Lego kockica
Najbrži automobili su spori u odnosu na brze vlakove
Bugatti Chiron u crnoj karbon verziji

Kad je u studenom 2017. najavljen, Tesla Roadster je privukao pozornost cijele svjetske javnosti svojim performansama, a vozilo bi se prvim kupcima trebalo isporučiti kroz nešto više od godinu dana (u 2020. godini). Za 215.000 američkih dolara, što niti nije previše za takav automobil i takve performanse, dobit ćete ubrzanje s mjesta do 96 km/h za samo 1,9 sekundi (2,1 sekunda do 100 km/h). Bit će to najbrži produkciji automobil ikada.

Do 160 km/h Roadster će ubrzavati za 4,2 sekunde, a četvrt milje prijeći će za 8,8 sekundi. Najveća brzina koju može postići je veća od 400 km/h. Ipak, nije najbrži na svijetu po pitanju najveće brzine; Koenigsegg Agera RS postiže 447 km/h, a cijena mu je 2,1 milijuna USD (Bugatti Chiron pak košta 2,7 milijuna britanskih funti.

I dok mi pišemo o električnim automobilima s kapacitetima baterije od 40 ili pak 64 kWh, kad se pojavi u prodaji Tesla Roadster će imati 200 kWh bateriju s kojom će moći prevaliti do 1000 kilometara. Tesla nije objavila snagu motora koji pogone Roadster, ali je objavljena informacija o okretnom momentu od čak 10.000 Nm.

U Tesli Roadsteru, vozilu s četiri sjedala i tri pogonska motora za pogon na sve kotače, provozali su se mnogi suputnici, pogledajte njihove reakcije u video filmu:

KOMENTARI