Toyota + glasovni asistent Alexa u Barceloni

Toyota + glasovni asistent Alexa u Barceloni

Vrlo bitno mjesto među izlagačima novih tehnologija u Barceloni na MWC-u imala je i Toyota

Visa i Bentley u Barceloni predstavili povezivanje automobila i plaćanja parkinga
U četvrtak parkirajte besplatno diljem Hrvatske
500 modela Renaulta ZOE spremno je za dijeljenje putem usluge ZITY

Spajanjem pametnog telefona i infotainment sustava u Toyoti Prius moguće je u vožnji koristiti glasovnog asistenta odnosno pomoćnika Alexu. Na štandu Mobile World Congressa u Barceloni naišli smo na Toyotu Prius te smo isprobali zanimljivu funkcionalnost.

Amazonov Alexa implementiran je na pametni telefon koji se kabelom ili bežično spaja na multimedijski sustav Toyotinog vozila, a na ekranu vozila prikazuje se sučelje u kojem se nalazi Alexa. Moguće je Alexu pitati bilo što – kolika je trenutna temperatura u vašem gradu ili u nekom drugom mjestu, tko je osnovao Toyotu, gdje se nalazi najbliži kineski restoran, koliko je daleko udaljen Japan. Dakle, zaista bilo što možete pitati, a preko zvučnika vozila Alexa će odgovoriti na vaše pitanje. Ali, Alexi se može zadati i naredba poput slušanja glazbe, provjere stanja u prometu. Ako se pitate gdje Alexa „živi“, njezino je mjesto u oblaku odnosno cloudu.

Kompatibilnost mobilne aplikacije Toyota+Alexa dostupna je na Toyotinim modelima automobila iz 2019. godine kao što su RAV4, Camry, Corolla hatchback…

KOMENTARI