MyMazda je nova aplikacija za vlasnike Mazda vozila

MyMazda je nova aplikacija za vlasnike Mazda vozila

Mazda je predstavila svoju novu aplikaciju MyMazda koja već radi s modelom MX-30, dok će ostali modeli usvojiti najnovije funkcije početkom sljedeće godine.

MyT je nova Toyotina aplikacija za vlasnike
Fiat Panda s integriranom mobilnom aplikacijom Waze
Land Rover će u Barceloni predstaviti pametni telefon Explore

Mazda ima novu aplikaciju namijenjenu za vlasnike Mazda vozila, a aplikacija je već sada dostupna vlasnicima i mogu je besplatno skinuti u Google Play trgovini ili na Apple AppStoreu. Aplikacija uvodi povezane usluge u čitavoj Europi s naprednim funkcionalnostima.

Nova električna Mazda MX-30 prva je u ponudi koja ima koristi od nove MyMazda aplikacije, a tu su i specifične funkcije za električna vozila koja uključuje obavijesti ako vozač zaboravi priključiti kabel za punjenje, mogućnost upravljanja punjenja putem timera, praćenje napretka punjenja i indikator dosega s trenutnom napunjenošću baterije.

Sada aplikacija daje vozačima modela MX-30 informacije u stvarnom vremenu o dostupnosti i lokaciji punionice, prikazuje vrtu utikača i radno vrijeme punionice, i onda sve informacije o odredištu šalje na navigacijski uređaj u automobilu.

Korisnici će moći izabrati do tri odredišta odjednom i daljinski unijeti lokacije direktno u navigacijski sustav. Ova usluga je kompatibilna s Android i Apple uređajima pa im omogućuje planiranje puta izvan vozila, no čim sjednu u vozilo, navedeno im se prikazuje na navigacijskom uređaju.

Tu je i mogućnost daljinskog upravljanja klima uređaja, zahvaljujući kojoj vas vozilo može dočekati ohlađeno ili ugrijano, a ako je pritom MX-30 uključenja na punjač, kasnije ćete potrošiti manje baterije za postavke klime.

Naravno, tu je i opcija zaključavanja vozila na daljinu, kao i pomoć pri pronalasku automobila na velikom parkiralištu, a moguće je vidjeti i napunjenost guma, povijest servisa i zahtjeva za servis, kao i pozvati pomoć na cesti. Ostali Mazda modeli će navedene funkcije dobiti početkom sljedeće godine.

KOMENTARI