Milijardu kilometara su napravili vlasnici Tesle s autopilotom

Milijardu kilometara su napravili vlasnici Tesle s autopilotom

Svih pola milijuna električnih automobila Tesla prodanih unatrag tri godine opremljeni su hardverom koji prati funkciju autopilot

Jedni ih ne vole, ali drugi ipak vole samovozeće automobile
Samovozeći robo-kontejner
Reklame u vozilu tijekom vožnje? Jel to moguće?

Tesla je objavio podatak kako su njihova električna vozila prešla čak milijardu kilometara s uključenim Autopilot načinom vožnje. Radi se o 10 posto kilometraže koju su vlasnici Tesli napravili sa svojim vozilima, ali ne radi se o tome da su trenutni vlasnici koristili Autopilot tijekom jednog od 10 prijeđenih kilometara.

To je 10 posto od ukupne kilometraže Tesline flote, uključujući i vozila koja nisu opremljena hardverom koji omogućuje Autopilot funkciju, a ne samo ona koja su opremljena. Nedavno je objavljeno da je Tesla dosegnuo 10 milijardi kilometara sa svojih pola milijuna vozila.

Elon Musk je ranije spomenuo prekretnicu u kompaniji koja bi nakon što njihova vozila prijeđu milijardu kilometara moglo doći do promjene statusa ove funkcije iz beta faze u regularnu značajku.

Autopilot tijekom vožnje prikuplja podatke o ponašanju vozača i okolini u kojoj se vozilo vozi čime se prikupljaju podaci, čak i bez aktiviranja te funkcije od strane vozača. Naime, radi se o tome da autonomni način tijekom cijelog vremena vožnje radi u pozadini, u sjeni („shadow mode“), ali ne može imati nikakav utjecaj na vožnju. Podaci su korisni te bi Tesla kroz kontinuirani razvoj autonomnu vožnju do kraja 2019. godine mogao dovesti do funkcionalnog korištenja.

KOMENTARI