Zombie automobili: oni su već odavno umirovljeni, ali se ipak nađe neki novi primjerak

Zombie automobili: oni su već odavno umirovljeni, ali se ipak nađe neki novi primjerak

Nakon što je objavljena lista prodaje novih automobila u SAD-u tijekom 2022. godine, na njoj su se našli i neki modeli koji se ne proizvode i po nekoliko godina.

Zagreb Auto Show 2018.
Najnoviji podaci o prometnim prekršajima tijekom Martinja
Jeep najavio svoj prvi potpuno električni model

Jesu li mrtvi ili živi? Ovisi kako gledate. Iako se možda već ne proizvode neko vrijeme, izgleda da ih se tu i tamo može naći na nekom skladištu. Baš to možemo reći za automobile koji su se našli na listi prodanih primjeraka tijekom prošle godine u SAD-u, a koji se tamo službeno ne nude već neko vrijeme.

Među najstarijim modelima su svakako Chrysler 200 i Dodge Dart, modeli čija je proizvodnja prekinuta 2016. godine! Prodana su dva Chryslera i četiri Darta, a kupca je pronašao i jedan Viper, čija je proizvodnja prestala 2017. godine! Tu je i jedna Alfa Romeo 4C, a tu je i po 8 modela Fiata 500 i Fiata 500 L te čak 24 Fiata 124 Spider! U SAD-u se Fiat 500 ne može kupiti 2019. godine, dok su ostali modeli tržište napustili 2020. godine.

No nije samo kod Stellantis grupacije tako, pa je i Kia prodala jednu Cadenzu koja se prestala proizvoditi 2021. godine, Lexus je prodao dva primjerka modela GS koji je ukinut 2020. godine, a prodan je i jedan Infiniti Q70 koji nije u ponudi od 2019. godine. Tu je i Acura RLX s tri prodana primjeraka modela koji se ne nudi već nekoliko godina.

Imun nije ni BMW, koji je tijekom 2022. godine prodao pet primjeraka modela i8, a koji se ne nudi od 2020. godine, a prodano je i devet primjeraka modela i3 čija je proizvodnja za tamošnje tržište prestala još 2021. godine. Izgleda da se na skladištima američkih distributera još uvijek može pronaći pokoji zanimljiv model, a da je potpuno novi.

KOMENTARI