Zombie automobili: oni su već odavno umirovljeni, ali se ipak nađe neki novi primjerak

Zombie automobili: oni su već odavno umirovljeni, ali se ipak nađe neki novi primjerak

Nakon što je objavljena lista prodaje novih automobila u SAD-u tijekom 2022. godine, na njoj su se našli i neki modeli koji se ne proizvode i po nekoliko godina.

Škoda Fabia: redizajn, premijera u Ženevi
BMW je doradio M135i xDrive
Otvorena je sedma Tomić & Co. poslovnica u Hrvatskoj

Jesu li mrtvi ili živi? Ovisi kako gledate. Iako se možda već ne proizvode neko vrijeme, izgleda da ih se tu i tamo može naći na nekom skladištu. Baš to možemo reći za automobile koji su se našli na listi prodanih primjeraka tijekom prošle godine u SAD-u, a koji se tamo službeno ne nude već neko vrijeme.

Među najstarijim modelima su svakako Chrysler 200 i Dodge Dart, modeli čija je proizvodnja prekinuta 2016. godine! Prodana su dva Chryslera i četiri Darta, a kupca je pronašao i jedan Viper, čija je proizvodnja prestala 2017. godine! Tu je i jedna Alfa Romeo 4C, a tu je i po 8 modela Fiata 500 i Fiata 500 L te čak 24 Fiata 124 Spider! U SAD-u se Fiat 500 ne može kupiti 2019. godine, dok su ostali modeli tržište napustili 2020. godine.

No nije samo kod Stellantis grupacije tako, pa je i Kia prodala jednu Cadenzu koja se prestala proizvoditi 2021. godine, Lexus je prodao dva primjerka modela GS koji je ukinut 2020. godine, a prodan je i jedan Infiniti Q70 koji nije u ponudi od 2019. godine. Tu je i Acura RLX s tri prodana primjeraka modela koji se ne nudi već nekoliko godina.

Imun nije ni BMW, koji je tijekom 2022. godine prodao pet primjeraka modela i8, a koji se ne nudi od 2020. godine, a prodano je i devet primjeraka modela i3 čija je proizvodnja za tamošnje tržište prestala još 2021. godine. Izgleda da se na skladištima američkih distributera još uvijek može pronaći pokoji zanimljiv model, a da je potpuno novi.

KOMENTARI