Izgleda da simpatični gradski SUV Hyundai Casper ipak stiže u Europu

Izgleda da simpatični gradski SUV Hyundai Casper ipak stiže u Europu

Iako prvenstveno nije bio namijenjen europskom tržištu, simpatični gradski SUV Casper će ipak stići u Europu, ali samo u električnoj izvedbi.

Audi uvodi uslugu punjenja Audi charging, a odmah će biti dostupna i kod nas
Opel će proizvesti unikatni Rocks e-xtreme
Tesla osvježila Model 3

Iako smo na jesen 2021. godine pisali o Hyundai Casperu, malenom i simpatičnom gradskom SUV modelu koji je prvenstveno namijenjen tržištima Azije, kako nam je žao što neće stići u Europu, no izgleda kako će se to promijeniti. Naime, pojavile su se špijunske fotografije zamaskiranog modela s europskom tablicom, no ima jedna velika novost – Casper, ili kako će mu već ime biti, je postao električar! Izgleda kako će upravo ovaj model biti „povoljan električni model iz Hyundaija“, koji je najavljen s cijenom ispod 20.000 eura. Naravno, nikakvih detalja o pogonu ili bateriji za sada nisu poznati.

No ono što je poznato su dimenzije ovog malenog automobila. Dug je 3595 mm, širok 1595 mm i visok 1575 mm, dok mu je međuosovinski razmak 2400 mm, a namijenjen je prijevozu četiri putnika. Tu je i prtljažnik obujma 301 litre, što je jako dobar rezultat za ove dimenzije, no radi baterije bi mogao biti manji. U originalu je stražnja klupa klizna, no hoće li ostati i na europskoj izvedbi, još nije poznato.

Nekih promjena ima i u unutrašnjosti, pa će tako umjesto dvokrakog biti ugrađen trokraki upravljač, a središnji multimedijski zaslon bi trebao biti širi i niži, kao i u ostalim europskim modelima ovog proizvođača. Iako je još prije najavljeno kako će Hyundai i dalje nuditi model gradski i10, no pitanje je hoće li ipak električni Casper zamijeniti trenutno najmanji europski Hyundaijev model.

KOMENTARI