Redizajnirani Mercedes-Benz CLS i ograničena serija AMG izvedbe CLS 53

Redizajnirani Mercedes-Benz CLS i ograničena serija AMG izvedbe CLS 53

Mercedes je pripremio dorađenu izvedbu velike coupe limuzine CLS, koja stiže s novom maskom, branicima, bojama i tehnologije, a predstavljena je i ograničena izvedba Mercedes-AMG CLS 53 4Matic+.

Mercedes-AMG C 63 S E Performance donosi 680 KS i pogon na sve kotače
Blago dotjerivanje za kompaktne SUV-ove iz Mercedesa – GLA i GLB
Zatezanje bora za Mercedes-Benz CLA i CLA Shooting Brake, kao i njihove nabrijane AMG izvedbe

Od predstavljanja prve generacije modela CLS, Mercedes je dosad prodao preko 450.000 primjeraka ove velike coupe limuzine, a najveća tržišta su redom Kina, Južna Koreja, SAD i Njemačka. Najčešći razlog kupnje, koji su naveli kupci modela CLS, spominje se njegov dizajn: sportska nota je pravi luksuz u ovom segmentu kupaca.

2021 Mercedes-Benz CLS

2021 Mercedes-Benz CLS

Model CLS sada ima još više sportski izgled. Bazni model s Avantgarde vanjštinom serijski uključuje novi prednji donji spojler s istaknutim otvorima za zrak, dva otvora sa strane i prednji razdjelnik u srebrnoj krom boji. Stražnji donji spojler ima crni umetak u imitaciji difuzora i srebrnu kromiranu ukrasnu traku. Aluminijski kotači promjera 19 inča dolaze u dvije nove dizajnerske izvedbe: s 5 dvostrukih krakova ili kao višekračni naplatci.

2021 Mercedes-Benz CLS i 2021 Mercedes-AMG CLS 53

2021 Mercedes-Benz CLS i 2021 Mercedes-AMG CLS 53

Ako je CLS opremljen AMG Line vanjskim dizajnom, ova izvedba uključuje AMG specifični prednji donji spojler s A-krilom u crnoj boji, prednji razdjelnik u srebrnoj krom boji, sportske i prepoznatljive otvore za zrak s okomitim letvicama i aerodinamički oblikovana krilca u crnoj boji visokog sjaja. Tu su i AMG spojler bočnih pragova i AMG rub spojlera na poklopcu prtljažnika. U kombinaciji s AMG Line vanjštinom, moguće je odabrati dvije nove boje za 20-inčne, AMG višekračne aluminijske kotača visokog sjaja: tremolit sivu ili crnu visokog sjaja.

2021 Mercedes-AMG CLS 53

2021 Mercedes-AMG CLS 53

Svi modeli s Avantgarde ili AMG Line vanjštinom imaju novu masku hladnjaka. Specijalne značajke ove maske su Mercedes-Benz uzorak (trodimenzionalni zvjezdasti uzorak s kromiranim sjajnim površinama) te letvica u crnoj boji visokog sjaja s kromiranim umetkom i integriranom Mercedesovom zvijezdom. Nova boja laka za model CLS je spectral plava metalik.

Unutrašnjost donosi dvije nove izvedbe ukrasnih elemenata, dostupne su u drvetu smeđeg lješnjaka otvorenih pora i sivom drvetu visokog sjaja. Također je proširena i ponuda kožnih presvlaka: Neva siva/magma siva i sienna smeđa/crna su dvije nove kombinacije boja. Tu je i redizajnirani multifunkcijski upravljač presvučen Nappa kožom. Uz Driving Assistance paket (opcija), vozaču pružaju podršku Active Distance Assist DISTRONIC i Active Steering Assist. U ovom slučaju, kapacitivni senzori u upravljaču detektiraju ruke vozača. U oblozi upravljača nalazi se dvozonska senzorska pločica. Senzori s prednje i stražnje strane obruča registriraju jesu li ruke vozača na upravljaču. Više nije potrebno pomicati upravljač kako bi sustavi pomoći bili informirani kontrolira li vozač automobil. To unaprjeđuje korisničku prihvatljivost tijekom vožnje u poluautonomnom režimu.

Što se tiče pogonskih motora, u ponudi su benzinci s oznakama CLS 350 koji nudi 299 KS i 400 Nm okretnog momenta, CLS 450 4Matic s 367 KS i 500 Nm okretnog momenta i s dodatnih 22 KS iz sustava ISG, a kao vrh ponude je izvedba AMG CLS 53 4Matic+ s 435 KS i 520 Nm okretnog momenta i s dodatnih 22 KS iz sustava ISG.

U ponudi su i dizelske inačice, a ponuda kreće od modela CLS 220 d sa 194 KS i 400 Nm okretnog momenta, slijedi model CLS 300 d 4Matic s 265 KS (+22 KS iz ISG-a) i 550 Nm okretnog momenta, dok top izvedbu dizelaša čini model CLS 400 d 4Matic s 330 KS i 700 Nm okretnog momenta. Detalji o cijenama će biti poznati kasnije.

2021 Mercedes-AMG CLS 53

2021 Mercedes-AMG CLS 53

KOMENTARI