Zatezanje bora za Audi Q5

Zatezanje bora za Audi Q5

Audi je redizajnirao SUV Q5, a koji donosi uglađeniji izgled, osvježenu ponudu motora i nove tehnologije.

Karavan iz snova: Audi RS 6 Avant 2020
Redizajn za Audi A4 i Audi A4 Avant
Novi Audi A1 Sportback u jesen stiže u prodaju

Na jesen počinje prodaja dorađenog Audija Q5, koji se može pohvaliti dorađenim izgledom i ponudom motora, a tu su i nove tehnologije. U ponudi su dvije nove boje, Ultra Blue i District Green, a potonju možete vidjeti na fotografijama i moramo priznati da izgleda jako zanimljivo.

Osim boja, izvana se mogu primijetiti novi dizajn maske i branika, nova grafika serijskih prednjih i stražnjih LED svjetala, a tu su i novi aluminijski naplatci u veličinama od 18 do 21 inča. Uz doplatu su dostupna prednja LED Matrix svjetla, dok su pak stražnja svjetla dostupna i u OLED tehnologiji.

U početku će se novi Audi Q5 nuditi samo s jednim motorom i to dvolitrenim TDI, imat će oznaku Q5 40 TDI, nudi 204 KS i 400 Nm okretnog momenta, a ugrađen je i blagi 12V hibridni sustav. On omogućuje 0,3 litre manju potrošnju, pa je prosjek 5,3 litre. S ovim motorom Q5 ubrzava za 7,6 sekundi do stotke i omogućuje maksimalnu brzinu od 222 km/h. Naknadno će se ponuditi dodatni benzinski i dizel motori.

Unutrašnjost donosi 12,3-inčni Audi virtualnu instrument ploču i 10,1-inčni središnji MIB 3 multimedijski sustav s podrškom za spajanje s Android Auto i Apple CarPlay, a u opciji se nudi i Bang&Olufsen audio sustav s 19 zvučnika i subwooferom ukupne snage 705 W.

Tu su i svi najnoviji sustavi potpore vozaču, od upozorenja za napuštanje trake, pa do Top View sustava kamera, a cijena za početni model Audi Q5 40 TDI quattro u Njemačkoj kreće od 48.700 EUR, odnosno od oko 370.000 kuna.

KOMENTARI