Volkswagen će na IAA predstaviti prvi električni coupe SUV ID.5 GTX

Volkswagen će na IAA predstaviti prvi električni coupe SUV ID.5 GTX

Na predstojećem salonu automobila u Münchenu predstaviti svoj prvi električni coupe SUV, koji je postavljen na MEB platformu, a dolazit će pod imenom ID.5 GTX.

Porsche obnovio Cayenne GTS modele
Genesis GV80 Coupe je koncept sportskog SUV-a za četiri osobe
Rafale je coupe SUV i top model Renaulta

Volkswagen je najavio kako će na predstojećem IAA salonu automobila u Münchenu predstaviti novi model iz električne ID serije, a ovog puta je riječ o coupe SUV modelu. To je ujedno i prvi coupe SUV koji će biti postavljen na već dobro poznatu MEB platformu za električna vozila, a posebno se ističe dizajnom stražnjeg dijela.

No da nije sve u izgledu govori i činjenica kako će ID.5 GTX pokretati dva elektromotora, od kojih je svaki postavljen na jednu osovinu, a iako ukupna snaga još nije specificirana, u Volkswagenu ističu kako je ovo istinski nasljednik već svima poznatih GTI, GTD i GTE modela.

Naravno, pogon je na sva četiri kotača, a Li-Ion baterija je ugrađena u podnicu između osovina. Njen kapacitet je još nepoznat, no objavljen je podatak o autonomiji do 497 km!

Osim kamuflažnih fotografija, ovo su sve informacije koje su do sada objavljene. Još se samo zna kako će ID.5 GTX u prodaju krenuti tijekom sljedeće godine, a ovaj bi model trebao pomoći Volkswagenu postići da 70 % prodanih automobila bude električno do 2030. godine. Volkswagen cilja na to da postane karbonski neutralan do 2050. godine.

KOMENTARI