Velika ekspanzija Mitsubishija: čak 16 novih modela u sljedećih 5 godina

Velika ekspanzija Mitsubishija: čak 16 novih modela u sljedećih 5 godina

Mitsubishi je predstavio svoj plan za sljedeće tri godine, a on uključuje čak 16 novih modela koji će se pronaći na tržištu, što je prilično ambiciozno, ali ne i neizvedivo.

Ovo je novi Mitsubishi ASX koji će biti dostupan s benzinskim motorom, kao i u nekoliko hibridnih izvedbi
Novi teaser i informacije o motorima za potpuno novi Mitsubishi ASX
Mitsubishi Colt se vraća u Europu, i to kao hibrid, a stiže i novi ASX

Iako Mitsubishi na europskom tržištu nudi tek dva modela, već ove godine mu se pridružuje novi ASX, a uskoro će biti predstavljen i novi Colt, a oba potonja su napravljena u suradnji s alijansom Renault-Nissan. Riječ je o modelu ASX, koji se temelji na modelu Renault Captur, te o novom Coltu, čija se premijera očekuje u sljedećih par mjeseci, a koji je temeljen na modelu Renault Clio.

Mitsubishi se snažno oslanja na elektrifikaciju, no i dalje će u ponudi biti i izvedbe sa SUS motorima. No prema najavama, već krajem ove, početkom sljedeće godine dolazi nova generacija pick-up modela, koji će naslijediti model L200, a početkom sljedeće godine na europsko tržište konačno stiže i novi Outlander PHEV, koji se već neko vrijeme prodaje u SAD-u.

No dugoročni planovi uključuju više elektrifikacije, pa će do 2028. godine Mitsubishi predstaviti nekoliko električnih modela, koji uključuju i električni pick-up, električni SUV i dva modela koja će biti razvijena u suradnji s Renaultom i Nissanom. A do 2030. godine Mitsubishi želi postići da čak 50 % globalne prodaje bude elektrificirano. Osim toga, u sljedeće tri godine marka želi postići čak 40 % manju prosječnu emisiju CO2.

KOMENTARI