Novi teaser i informacije o motorima za potpuno novi Mitsubishi ASX

Novi teaser i informacije o motorima za potpuno novi Mitsubishi ASX

Mitsubishi priprema novu generaciju modela ASX, koji će se temeljiti na Capturu, a iako je prvobitno bilo najavljeno kako će dolaziti isključivo kao hibrid, ipak dobiva i turbo benzinske motore.

Hyundai Casper je simpatični gradski SUV koji, nažalost, neće doći u Europu
Stiže i Kia Stonic s GT Line paketom opreme
Toyota Aygo X prologue koncept najavljuje novu generaciju gradskog modela

Mitsubishi ASX, model koji se ne prodaje već neko vrijeme na europskom tržištu, uskoro dobiva nasljednika, a premijera se očekuje do kraja ove godine, dok će prodaja krenuti početkom sljedeće. Kako smo već i prije bili najavljivali, novi ASX će se temeljiti na Renaultu Captur, no imat će vlastiti dizajn, karakterističan za Mitsubishi vozila, a proizvodit će se u Španjolskoj.

2023 Mitsubishi ASX teaser

Iako je prvotan plan bio kako će ASX dolaziti isključivo kao hibrid, ipak će se nuditi i u benzinskim izvedbama, ali i kao plug-in hibrid. Tako će ponuda startati s jednolitrenim trocilindričnim turbo benzincem koji razvija snagu od 90 KS, a slijedi 1,3-litreni turbo benzinac s četiri cilindra koji će biti dostupan u izvedbi sa 140 KS, ali i u izvedbi sa 158 KS. Slabiji motori su dostupni samo sa 6-stupanjskim ručnim, dok će najsnažnija izvedba biti dostupna samo sa 7-stupanjskim DCT automatskim mjenjačem.

Prethodna generacija modela ASX koja se prodavala u Europi

Prethodna generacija modela ASX

Već najavljena hibridna izvedba dolazi u kombinaciji 1,6-litrenog atmosferskog benzinca i elektromotora najveće snage 145 KS, dok će plug-in izvedba imati ukupnu snagu od 160 KS, a imat će i bateriju kapaciteta 10,5 kWh. Za ostale detalje trebamo još malo pričekati, a sada samo čekamo vidjeti konačan dizajn vanjskog dijela, ali i unutrašnjosti.

KOMENTARI