Ovo je novi Mitsubishi ASX koji će biti dostupan s benzinskim motorom, kao i u nekoliko hibridnih izvedbi

Ovo je novi Mitsubishi ASX koji će biti dostupan s benzinskim motorom, kao i u nekoliko hibridnih izvedbi

Mitsubishi je konačno predstavio neko novo vozilo, a riječ je o novoj generaciji modela ASX, koji se temelji na Renault Capturu, a na tržište stiže na proljeće sljedeće godine.

Hrvatski automobil za 2021. godinu je nova Toyota Yaris
Hoće li aktualni Megane dobiti nasljednika?
Uskoro i Toyota Corolla Sedan dostupna u GR Sport izvedbi

Mitsubishi ASX je do sada prodan u preko 400.000 primjeraka, a sada je konačno predstavljena i njegova nova generacija, koja je napravljena u suradnji s Renaultom. Novi ASX se temelji na modelu Captur, a spada u jednu od najtraženijih klasa na europskom tržištu.

Što se tiče vanjskog dizajna, ASX donosi novu prednju masku motora koja karakterizira poznati Dynamic Shield dizajn, a dolazi sa serijskim LED svjetlima sprijeda i straga, kao i opcijskom dvobojnom karoserijom. ASX je dug 4228 mm, širok 1797 mm i visok 1573 mm, a obujam prtljažnika u osnovi je 401 litra.

U osnovnom paketu opreme dolazi analogna instrument ploča s 4,2-inčnim zaslonom putnog računala, a bogatiji paketi opreme donose 7-inčnu digitalnu instrument ploču, odnosno 10,25-inčnu instrument ploču, a na najvećoj se može prikazivati i navigacija u 3D. Središnji zaslon pak dolazi u dijagonali od 7 inča, odnosno u bogatijim paketima od 9,3 inča, koji uključuje i bežičnu povezanost s Apple CarPlay i Android Auto uređajima.

Od samog početka prodaje ASX će biti dostupan sa svim motorima u ponudi, a ponuda kreće od 1,0-litrenog trocilindraša koji razvija snagu od 67 kW/91 KS, a ponuda slijedi s 12V blagohibridnim sustavom koji je dostupan u dvije izvedbe – sa 103 kW/140 KS u kombinaciji s ručnim mjenjačem, odnosno sa 116 kW/158 KS u kombinaciji sa 7-stupanjskim automatskim mjenjačem s dvije spojke.

Tu je i hibridna izvedba koja kombinira 1,6-litreni atmosferski benzinski motor i dva elektromotora, a ukupna snaga sustava je 105 kW/143 KS i dolazi s baterijom od 1,3 kWh, dok je top ponuda plug-in hibrid koji kombinira 1,6-litreni benzinac s dva elektromotora, no ukupna snaga sustava je u ovom slučaju 117 kW/160 KS, a 10,5 kWh baterija nudi autonomiju do 49 km s jednim punjenjem.

Novi Mitsubishi ASX na tržište stiže tijekom proljeća sljedeće godine i nudit će jamstvo u trajanju od 5 godina ili 100.000 km, dok jamstvo na bateriju traje 8 godina ili 160.000 km. Cijene za sada nisu komunicirane, a bit će poznate početkom sljedeće godine.

KOMENTARI